Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015 18:40

Επιμένουν αντιμνημονιακά ΑΔΕΔΥ και εκπαιδευτικοί 

Επιμένουν αντιμνημονιακά ΑΔΕΔΥ και εκπαιδευτικοί 

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης κάλεσε τους δημοσίους υπαλλήλους η πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, Νικολίνα Λέκκα. Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες μαζί με τους προέδρους εκπαιδευτικών συλλόγων είχαν προσκληθεί και άλλα σωματεία αλλά δεν εκπροσωπήθηκαν, ενώ ξεχωριστή συνέντευξη για την απεργία και τη συγκέντρωση, στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, θα δώσουν σήμερα ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

Η κ. Λέκκα κάλεσε επίσης τους συναδέλφους της δημοσίους υπαλλήλους να δώσουν δυναμικό "παρών" και στην απεργιακή συγκέντρωση. Είπε ακόμη ότι από το 2010 και μετά τα μνημονιακά μέτρα έχουν πλήξει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και έχουν φθείρει την υπόσταση του κράτους. 

Η Χριστίνα Λαδά, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας, επεσήμανε ότι τα μνημόνια δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστα ούτε τα σχολεία. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών εξαιτίας -όπως είπε- των μηδενικών διορισμών· με αποτέλεσμα τα σχολεία να υπολειτουργούν και να υποβαθμίζεται η δημόσια εκπαίδευση. Επίσης αναφέρθηκε στις μειώσεις που θα γίνουν στους μισθούς τους με το ενιαίο μισθολόγιο, στο ασφαλιστικό και τα "κόκκινα" δάνεια. Χαρακτήρισε την κυβέρνηση "διαχειριστή της κρίσης" και πως αυτά που πρεσβεύει είναι τρίχες.

Ο Βασίλης Γεωργιόπουλος, πρόεδρος της Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας είπε ότι οι καθηγητές συμμετέχουν στην απεργία και το συλλαλητήριο για να δείξουν την αντίδρασή τους στα κυβερνητικά μέτρα. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναβλητικότητα και για τις τεράστιες ελλείψεις καθηγητών πανελλαδικά. Επίσης κατήγγειλε ότι με την τακτική της η κυβέρνηση ενισχύει την παραπαιδεία και στρέφει τα παιδιά στα φροντιστήρια, καταργώντας το δωρεάν και δημόσιο ρόλο της εκπαίδευσης. Τέλος, καταφέρθηκε κατά της αύξησης ηλικίας για συνταξιοδότηση στον κλάδο τους. 

Ν.Κ.