Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015 12:22

Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου για το ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γράφτηκε από την

Καταγγελία σε βάρος του ΚΤΕΛ Αρκαδίας για "εργασιοκτόνες πρακτικές" κάνει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας καταγγέλλει τις εργασιοκτόνες πρακτικές του ΚΤΕΛ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ, οι οποίες έχουν αντίκτυπο όχι μόνο στους εργαζόμενους αλλά και την τοπική κοινωνία.

Πρόσφατο δημοσίευμα στον τοπικό τύπο αποκάλυψε το πραγματικό πρόσωπο και ενδιαφέρον της εν λόγω εταιρίας, που δεν είναι άλλο από το να απαλλαγεί πλήρως από το εργατικό δυναμικό της αναθέτοντας σε εργολάβους τα εκδοτήρια και τις αποθήκες της, εφόσον μάλιστα κάνουν «μόνο σοβαρές προτάσεις».

Πόσο «σοβαρή» όμως είναι η ίδια η εταιρία όταν έχει παράνομα απολύσει τον πρόεδρο του σωματείου Αργυράκη Ευστάθιο, δεν εφαρμόζει  δικαστική απόφαση που τον δικαιώνει και της επιβάλει να τον απασχολεί πραγματικά, ενώ ταυτόχρονα αδιαφορεί για την υποχρέωση απασχόλησης κοινωνικά προστατευόμενων προσώπων σε αυτή; 

Αυτός είναι ο σεβασμός στο νόμο και τη δικαιοσύνη; Αυτός τελικά είναι ο σεβασμός στον τόπο μας και στους κατοίκους του; Αυτή είναι η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο;

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ο αγώνας μας είναι διαρκής και θα κλιμακωθεί για την προστασία των συναδέλφων μας από τέτοιες αντεργατικές και τελικά αντικοινωνικές συμπεριφορές".