Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015 17:50

Το 2ο Γυμνάσιο στη Μασσαλία

Το 2ο Γυμνάσιο στη Μασσαλία

Για 5η σχολική χρονιά το 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας συμμετέχει σε προγράμματα συνεργασίας για καινοτομία και ανταλλαγή καλών πρακτικών, μαζί με άλλες σχολικές μονάδες της Ευρώπης.

Φέτος, στο πλαίσιο του προγράμματος "Erasmus+ - Partageons nos valeurs dans l'effort" (Προσπαθούμε μαζί με κοινές αξίες), βρέθηκαν στη Μασσαλία της Γαλλίας από τις 9 μέχρι τις 13 Νοεμβρίου οι καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας Σταύρος Αράπογλου και Ουρανία Σκλήκα προσκεκλημένοι του σχολείου Jean Moulin, μαζί με τους εταίρους τους από τη Βουλγαρία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Κύπρο.
Μέσα σε ένα πολύ καλό κλίμα φιλοξενίας και συνεργασίας έγινε αυτή η πρώτη διακρατική συνάντηση στη Γαλλία. Οι καθηγητές των 6 χωρών του προγράμματος είχαν την ευκαιρία, αφενός να εργαστούν από κοντά και από κοινού για το πρόγραμμα και αφετέρου να γνωρίσουν το εκπαιδευτικό σύστημα της Γαλλίας και τις καινοτόμες δράσεις που εφαρμόζει το διδακτικό προσωπικό του Collège JeanMoulin για τη βελτίωση των επιδόσεων των μαθητών του και για τη μείωση της σχολικής διαρροής.