Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 19:45

Ο συγγραφέας Πολ. Κουτσάκης στην Καλαμάτα 

Ο συγγραφέας Πολ. Κουτσάκης στην Καλαμάτα 

Ο συγγραφέας Πολυχρόνης Κουτσάκης αναπληρωτής καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, θα βρεθεί στην πόλη της Καλαμάτας την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο "Greek Books" (πεζόδρομος Αντωνοπούλου 12). Η επίσκεψη του συγγραφέα στην Καλαμάτα γίνεται και με την υποστήριξη των Εκδόσεων Πατάκη. 

Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί ο Πολυχρόνης Κουτσάκης θα επισκεφθεί τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, όπου θα κάνει βιωματική δράση με θέμα «Διαφωνώντας δημιουργικά με τους εφήβους». Απέναντί του θα έχει μαθητές και μαθήτριες της τρίτης τάξης γυμνασίου και των τριών τάξεων του λυκείου.

Ο Πολυχρόνης Κουτσάκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1974. Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Το 1998 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά του «Το κάψιμο της σημαίας» (Εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί). Για το θεατρικό του έργο «Οταν ήταν ευτυχισμένος» βραβεύτηκε με το Β΄ Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Εργου 2005 από το υπουργείο Πολιτισμού. Το 2007 τιμήθηκε με το Α΄ Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Εργου. Αλλα θεατρικά του έργα έχουν παιχτεί στη Νέα Υόρκη και στην Αγγλία, όπου έχουν αποσπάσει αρκετές διακρίσεις κι έχουν εκδοθεί στον Καναδά. Διηγήματα και ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί στο ηλεκτρονικό περιοδικό με έδρα το Λος Αντζελες «Stella's Literary Bistro». Τον περασμένο Φεβρουάριο κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη το μυθιστόρημα μυστηρίου «Μια ανάσα μόνο», το 2ο μιας τριλογίας, που διαδραματίζεται στα Χανιά, μέσα στην ελληνική κρίση (το 1ο βιβλίο της τριλογίας ήταν το «Καιρός για ήρωες»). Μετά από 3 περίπου χρόνια ως επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του McMaster University, στον Καναδά, επέστρεψε στα Χανιά τον Ιανουάριο του 2009. Πρόσφατα το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης ανέβασε το θεατρικό έργο του «Χωρίς εσένα», το οποίο ο ίδιος έχει διασκευάσει και σε κινηματογραφικό σενάριο, τα δικαιώματα του οποίου αγοράστηκαν από την εταιρία "Film Embassy Ltd." στο Λονδίνο.