Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 16:17

Δημοπρασία για το σαπιοκάραβο στο λιμάνι Κυπαρισσίας 

Δημοπρασία για το σαπιοκάραβο στο λιμάνι Κυπαρισσίας 

Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας στην Καλαμάτα δημοπρασία για την απομάκρυνση του παλιού σαπιοκάραβου από το λιμάνι της Κυπαρισσίας.

Πρόκειται για ένα παλιό μεγάλο καΐκι με αραβικές επιγραφές που βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης και αποτελεί εστία μόλυνσης εδώ και τρία χρόνια περίπου, καθώς είχε βρεθεί ακυβέρνητο ανοιχτά του Κυπαρισσιακού Κόλπου, προφανώς απομεινάρι μεταφοράς μεταναστών.

Οπως μας επισήμανε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από 3 ενδιαφερόμενους και εφόσον όλα πάνε καλά, σε σύντομο χρονικό διάστημα το παλιό σαπιοκάραβο θα έχει φύγει από το λιμάνι της Κυπαρισσίας. 

Την Τρίτη εξάλλου ξεκινούν στο λιμάνι και οι εργασίες εργολαβίας που είχε δημοπρατηθεί στις 15 Ιουνίου για τον καθαρισμό της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, ενώ θα γίνει και προμήθεια σε λάμπες ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα φωτισμού στο λιμάνι. Θα ακολουθήσει μελέτη για την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, καθώς υπάρχουν σκέψεις ακόμη και για την δημιουργία αναψυκτηρίου, ενώ προχωρά και η διαδικασία για την εκπόνηση του μάστερ πλαν του λιμανιού.

Κ.Μπ.