Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2015 15:28

Η Ανοιχτή Συνέλευση Καλαμάτας κατά της Αστυνομίας

Η Ανοιχτή Συνέλευση Καλαμάτας κατά της Αστυνομίας

Καταγγελία για τη στάση της Αστυνομίας στην πορεία για τη συμπλήρωση 7 ετών από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου εξέδωσε η Ανοιχτή Συνέλευση Καλαμάτας.

 

Αναλυτικά:

"Η Ανοιχτή Συνέλευση καταγγέλλει τη στάση της Αστυνομίας στην πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο όπου εκατοντάδες εργαζόμενοι και νέοι διαδήλωσαν ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό. Μετά το τέλος της πορείας χωρίς αιτία οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε προσαγωγές ανθρώπων που συμμετείχαν στην πορεία την ώρα που απομακρύνονταν μετά το τέλος της ή που περνούσαν τυχαία από την περιοχή. Το γεγονός ότι οι μεγάλη πλειονότητα από αυτούς ήταν μαθητές δείχνει και ποιές ήταν οι προθέσεις της Αστυνομίας, να τρομοκρατήσει νέους ανθρώπους που διαδηλώνουν για τα δικαιώματα τους και ακολουθούν το δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης της αλληλεγγύης και του αγώνα. Ταυτόχρονα δύο άτομα που προσάχθηκαν αντιμετωπίζουν ανυπόστατες κατηγορίες. 

Τέτοιες μεθοδεύσεις δεν μπορούν να τρομοκρατήσουν τους αγωνιζόμενους νέους της πόλης μας ούτε μπορούν να ανακόψουν τη ριζοσπαστικοποίηση τους και τη μεγάλη τους συμμετοχή στους αγώνες για την παιδεία, τη δημοκρατία, και από την πάλη ενάντια στο φασισμό το ρατσισμό και την καταστολή. 

Ταυτόχρονα η Ανοιχτή Συνέλευση διαχωρίζει τη θέση της από πρακτικές ατόμων που δεν έχουν σχέση με το μαζικό κίνημα και κυρίως καμία σχέση με την αναγκαία μαζική αντιβία του κινήματος. Εχθρός μας είναι το σύστημα εξουσίας, καταπίεσης και εκμετάλλευσης, είναι το μεγάλο κεφάλαιο και οι διεθνείς ιμπεριαλιστικές ολοκληρώσεις (ΕΕ-ΝΑΤΟ), είναι ο φασισμός και το αστυνομικό παρακράτος, είναι οι κυβερνήσεις που υπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων επιβάλλοντας τη φτώχεια και τα μνημόνια γα τους πολλούς. Απάντηση σε όλα αυτά είναι οι μαζικοί αγώνες των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας χωρίς κανενός είδους υπονομεύσεις και καπελώματα".