Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 14:29

«Ηταν;» της  Καίτης Δροσίνη στην Καλαμάτα

«Ηταν;» της  Καίτης Δροσίνη στην Καλαμάτα

Το βιβλίο «Ηταν;» παρουσιάζει στη Καλαμάτα η Μεσσήνια Καίτη Δροσίνη αύριο Τετάρτη 2 Μαρτίου στις 7 μ.μ., στο καφέ "Ακάλυπτος" (Σόλωνος και Ψαρών 30). Τον συντονισμό έχει αναλάβει ο Γιάννης Λάσκαρης. Στη διάρκεια της βιβλιοπαρουσίασης θα προβληθεί βίντεο, θα διαβαστούν αποσπάσματα, ενώ θα υπάρξουν και εκπλήξεις.

Η συγγραφέας που κατάγεται από την Κορώνη, ενσωματώνει τα προσωπικά της βιώματα στο βιβλίο της, όπου κυρίαρχο στοιχείο είναι η γρήγορη πλοκή και τα έντονα συναισθήματα. Η πλοκή του μυθιστορήματος εξελίσσεται στη γραφική Κορώνη και το ιστορικό της Κάστρο. Ο έρωτας, ο πόλεμος, η πίστη και η αναζήτηση για την επίλυση ενός μυστηρίου που κρύβεται στα σπλάχνα του Κάστρου συνυπάρχουν στο μυθιστόρημα αναπαράγοντας αμέτρητες εικόνες στον αναγνώστη, που θα το διαβάσει με μεγάλη αγωνία. 

"Ηταν 22 Ιανουαρίου του 1897 όταν ήρθαν στο φως τα αγαλματίδια του Λουκά στην Κορώνη... Ηταν κάποια μικρά αποδεικτικά στοιχεία που δε βρήκαν τον κατάλληλο αποδέκτη... Ηταν πολλές μικρές ιστορίες που μας παρέσυραν σ ‘έναν χορό αναζήτησης και αυτογνωσίας... Ηταν ένας μεγάλος έρωτας που κρύφτηκε κάτω από το μαύρο πέπλο του πολέμου. Μια περιήγηση στα μονοπάτια της ιστορίας, εκεί που ανακαλύπτουμε κομβικά σημεία τα οποία ενώνουν το παρελθόν με το παρόν και μας προσφέρουν θησαυρούς γνώσεων και διλήμματα αποφάσεων που αφήνονται στην ελεύθερη βούλησή μας …”.