Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011 15:01

Θέλουν πολιτιστικό κέντρο στη Δημοτική Ενότητα Αίπειας

Στο καλοκαιρινό τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού e ΑΙΠΕΙΑ, που εκδίδουν οι μαθητές πληροφορικής του Πολιτιστικού Συλλόγου Αίπειας (Δήμου Μεσσήνης), ξεχωρίζει η δημοσκόπηση που αφορά την ίδρυση Πολιτιστικού Κέντρου στη περιοχή.
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν οι μαθητές Μελιάννα Μάκαρη και Στέλιος Μουλατσιώτης για το περιοδικό, προκύπτει πως σχεδόν το 100% των ερωτηθέντων επιθυμούν να δημιουργηθεί  πολιτιστικό κέντρο στη δημοτική ενότητα Αίπειας. Σύμφωνα με το άρθρο στη περιοχή πραγματοποιούνται πολλές  «πολιτιστικές» δραστηριότητες οι οποίες «χρήζουν» ενός «καλαίσθητου»  χώρου. Συγκεκριμένα ο δραστήριος πολιτιστικός σύλλογος της περιοχής όπως  αναφέρεται στο άρθρο των μαθητών, πραγματοποιεί μαθήματα χορού, μουσικής, εικαστικών και πληροφορικής. Εκτός αυτών κάθε χρόνο πραγματοποιούνται ομιλίες πολιτιστικές εκδηλώσεις, βραδιές ντοκιμαντέρ και πολυμέσων.
Επίσης, στο ανανεωμένο τεύχος του περιοδικού ο αναγνώστης θα ενημερωθεί για την ιστορία του παγωτού, το σχήμα της γης που μοιάζει με πατάτα, το μοναδικό μουσείο στη θάλασσα αλλά και για άλλα ενδιαφέροντα θέματα αρκεί να πληκτρολογήσει στο διαδίκτυο την διεύθυνση του περιοδικού που είναι www.eaipeia.blogspot.com  Το ηλεκτρονικό περιοδικό εκδίδεται για δεύτερη χρονιά και αποτελεί την εξέλιξη του έντυπου περιοδικού junior Αίπεια το οποίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1999. Υπεύθυνος έκδοσης είναι ο καθηγητής πληροφορικής του πολιτιστικού συλλόγου της δημοτικής ενότητας Αίπειας, Γιάννης Λάσκαρης.



Με τιμή Γιάννης Λάσκαρης