Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016 15:43

Η 5η "Γιορτή σπόρων" διοργανώνεται στο Ξηροκάμπι 

Γράφτηκε από την

Η 5η "Γιορτή σπόρων" διοργανώνεται στο Ξηροκάμπι Λακωνίας την Κυριακή 20 Μαρτίου. Εκεί θα γίνει ανταλλαγή σπόρων παραδοσιακών ποικιλιών, για 5η συνεχή χρονιά, με στόχο την ενημέρωση του κόσμου για σημαντικά ζητήματα περιβάλλοντος.

Η Γιορτή θα αρχίσει στις 11 το πρωί, στο προαύλιο του Γυμνασίου – Λυκείου Ξηροκαμπίου. Τη φετινή εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Ομιλος Μάνης (ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο. Μάνης) μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ξηροκαμπίου, τον Σύλλογο Κυριών «Η Αγία Τριάς», τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου - Λυκείου και του Δημοτικού Ξηροκαμπίου. Υποστηρίζουν και συμμετέχουν καλλιεργητές και παραγωγοί από Λακωνία και Μεσσηνία.

Για περισσότερες πληροφορίες: Θαλής Λαδακάκος 6939 361 652, peripolomanis@gmail.com (πρόεδρος «Περι.Πολ.Ο. Μάνης»), Τάσος Καπετανάκος 6945 389 714 (μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηροκαμπίου).

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ανταλλαγή και διανομή σπόρων, ενώ θα προσφερθούν κεράσματα. Παράλληλα θα συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες (όχι ρούχα και τρόφιμα που αλλοιώνονται εύκολα): τρόφιμα μακράς διάρκειας (όσπρια, ρύζι, μακαρόνια, γάλα εβαπορέ και γάλα σε σκόνη για βρέφη), ρούχα μόνο για μωρά, μπιμπερό, μωρομάντιλα, πάνες, σακίδια πλάτης, αδιάβροχα, υπνόσακους.

Το Ξηροκάμπι βρίσκεται 17 χλμ. από τη Σπάρτη (από την εθνική οδό Σπάρτης – Γυθείου).