Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016 21:31

Πεζοπορία στα μονοπάτια της επανάστασης

Πεζοπορία στα μονοπάτια της επανάστασης

Πεζοπορία στα μονοπάτια της επανάστασης διοργανώνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας την Κυριακή 20 Μαρτίου για να παραβρεθεί στην  εκδήλωση που γίνεται στο Μαρδάκι.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα ξεκινήσει η «Κάθοδος των Αλαγονίων προς την Μονή Βελανιδιάς» με  πεζοπορία πάνω στην ίδια διαδρομή που ακολούθησαν οι αγωνιστές του '21 κατά την πορεία τους προς την απελευθέρωση της Καλαμάτας.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος συμπεριλαμβάνει πάντα αυτή τη διαδρομή στο ετήσιο πρόγραμμά του. Από φέτος όμως, σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους της Αλαγονίας, η πεζοπορία αυτή θα γίνεται στο πλαίσιο της εκδήλωσης στη Μονή Μαρδακίου, με σκοπό να καθιερωθεί  ως μια «Πολιτισμική Πεζοπορική Διαδρομή» που θα συμβάλλει στην ανάδειξη των ιστορικών γεγονότων και θα τιμά τους αγωνιστές.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί της Κυριακής. Η πεζοπορία θα αρχίσει, μετά το τέλος της, περίπου στη 1 το μεσημέρι. Η διάρκειά της θα είναι περίπου 5.30 ώρες, πάνω στο παλιό μονοπάτι. Στο μεγαλύτερο τμήμα της είναι κατηφορική και στο υπόλοιπο ελαφρώς ανηφορική. Γενικώς είναι εύκολη διαδρομή με  προϋπόθεση την καλή φυσική κατάσταση και τα κατάλληλα παπούτσια (κλίμακα 1).

Η αναχώρηση για το Μαρδάκι θα γίνει στις 9 το πρωί της Κυριακής από τα γραφεία (Ανατολικό Κέντρο). Για δηλώσεις συμμετοχής: κάθε βράδυ στα γραφεία του Συλλόγου μετά τις 9, 27210 97733, 6942-553154 (Θύμιος Αλεξόπουλος).