Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016 07:45

Τελετή αλλαγής διοίκησης στην 120 ΠΕΑ (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Εγινε χθες το μεσημέρι η τελετή παράδοσης - παραλαβής καθηκόντων μεταξύ της απερχόμενης και της νέας διοίκησης της 120 ΠΕΑ, στο πολεμικό αεροδρόμιο. Τη θέση του διοικητή ανέλαβε ο σμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Χίνης, από τον ταξίαρχο (Ι) Θεόδωρο Λάγιο.

Εγινε δοξολογία, ανάγνωση ημερησίων διαταγών, καθώς επίσης τελετή υποστολής και έπαρσης της σημαίας της Μονάδας. 

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας εκπροσώπησε ο διοικητής Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ) υποπτέραρχος (Ι) Γιάννης Μανωλάκος. Παρέστησαν επίσης αντιπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. 

Ο νέος διοικητής, σμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Χίνης, έχει υπηρετήσει κατά το παρελθόν ως υποδιοικητής της Μονάδας - και όπως χαρακτηριστικά είπε, γνωρίζει καλά τόσο τα προβλήματα όσο και τις δυνατότητες του προσωπικού. Δεσμεύτηκε δε πως στις προτεραιότητές του θα είναι η απαρέγκλιτη εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας. 

Ο ταξίαρχος (Ι) Θεόδωρος Λάγιος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα μηδενικά ατυχήματα στη διάρκεια του ενός χρόνου της θητείας του ως διοικητής της Μονάδας, τονίζοντας παράλληλα την υψηλή επαγγελματική κατάρτιση του προσωπικού - οι οποίοι, είπε, μέσα από τις καινοτόμες ιδέες τους φροντίζουν για την ασφάλεια των πτήσεων, χωρίς να πτοούνται από τους δύσκολους δημοσιονομικά καιρούς που διανύει η χώρα. 

Ν.Κ.