Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 18:24

Διαμαρτυρία συλλόγων για τα σκουπίδια στην Καλλιρρόη 

Διαμαρτυρία συλλόγων για τα σκουπίδια στην Καλλιρρόη 

Εξι σύλλογοι από τις περιοχές της Καλλιρρόης και του Αθήναιου της Αρκαδίας που έχουν ταχθεί κατά της ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη διαχείριση των σκουπιδιών, διαμαρτύρονται εντόνως προς το Ε' Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, γιατί δεν τους δίνει το σχέδιο της σύμβασης της Περιφέρειας με την ανάδοχο εταιρεία και τα παραρτήματά της, παρότι τα έχουν ζητήσει με δύο αιτήσεις τους -από το 2015 μάλιστα η πρώτη.

Με την τρίτη αίτησή τους, εξώδικη διαμαρτυρία και δήλωση με επιφύλαξη δικαιωμάτων, καλούν την πρόεδρο του συγκεκριμένου κλιμακίου να προβεί στα δέοντα, "ώστε να μας χορηγηθεί άμεσα από τη Γραμματεία του Ε' Κλιμακίου επίσημο αντίγραφο της υπ' αριθμ. 309/2015 πράξης (έγκρισης της σύμβασης), του σχεδίου σύμβασης και των παραρτημάτων της, τα οποία αποτελούν ενιαίο σύνολο και αναπόσπαστο μέρος αυτής".

Μεταξύ των παραρτημάτων ζητεί και το καταστατικό της "Περιβαλλοντική Πελοποννήσου Α.Ε.", της εταιρείας που δημιούργησε η ΤΕΡΝΑ (ανάδοχος εταιρεία) για τη διαχείριση των σκουπιδιών της Περιφέρειας. 

Οι έξι σύλλογοι στην έγγραφη αίτησή τους αποκαλύπτουν ότι η "Περιβαλλοντική Πελοποννήσου Α.Ε." δεν είχε συσταθεί κατά την έγκριση της σύμβασης, αλλά δεν έχει συσταθεί ούτε μέχρι τη στιγμή που κατέθεσαν τη νέα αίτησή τους. Επισημαίνουν ότι στις 9 Δεκεμβρίου 2015 συστάθηκε η "Περιβαλλοντική Πελοποννήσου Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία" και όχι η Α.Ε., η οποία και καταχωρίσθηκε στο ΓΕΜΗ την επόμενη μέρα.

Οι έξι σύλλογοι σημειώνουν ότι αν δεν τους χορηγηθούν και αυτή τη φορά τα έγγραφα που ζητούν και για τα οποία έχουν έννομο συμφέρον, "σας δηλώνουμε ότι θα υποχρεωθούμε να προσφύγουμε αρμοδίως για την προάσπιση των νομίμων δικαιωμάτων μας".

Οι σύλλογοι που προχώρησαν στην εξώδικη διαμαρτυρία και τη δήλωση με επιφύλαξη δικαιωμάτων, είναι: Η Αδελφότης των Απανταχού Καλλιρροϊτών Μεσσηνίας "Ο Αγιος Δημήτριος", ο Σύλλογος των Απανταχού Κωνσταντιναίων "Ο Αγιος Κωνσταντίνος", ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλικαίων "Η Αγία Τριάδα", ο Πολιτιστικός - Μορφωτικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Χωριού Παλαιόχουνης "Η Ανάληψις", ο Τουριστικός - Αναπτυξιακός Συνεταιρισμός Κερασταρίου Αρκαδίας", ο Σύλλογος των εν Αθήναις Ασεατών.