Τετάρτη, 11 Μαϊος 2016 19:13

Ποιοι εξελέγησαν στο Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ

Γράφτηκε από την

Την εκλογοαπολογιστική του συνέλευση πραγματοποίησε χθες, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος", το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ. Μετά τον απολογισμό και τις τοποθετήσεις των παρατάξεων και των μελών της συνέλευσης, έγιναν εκλογές για την ανάδειξη της νέας 9μελούς Εκτελεστικής Γραμματείας του Τμήματος.

Τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ στη συνέλευση εκπροσώπησε ο πρώην πρόεδρος της ΔΟΕ Δημήτρης Μπράτης, ο οποίος επέκρινε δριμύτατα την κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας «κατάπτυστη διαδικασία την ψήφιση του ασφαλιστικού, καθώς ψηφίστηκε την ημέρα που οι εργαζόμενοι της χώρας γιόρταζαν την Εργατική Πρωτομαγιά». Παρατήρησε πως «είναι προσβολή και πρόκληση, όπως προσβολή ήταν η άποψη του υπουργού Εργασίας κ. Κατρούγκαλου ότι θα έτρεμε η γη έξω από τη Βουλή, αν υπήρχε πρόβλημα με το ασφαλιστικό». Κατηγόρησε, επίσης, τον κ. Κατρούγκαλο, γιατί ως καθηγητής, υπερασπιζόμενος τους εργαζόμενους, ζητούσε να κριθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι περικοπές του 1ου και του 2ου μνημονίου. Επεσήμανε ότι «το ψέμα καλά κρατεί», όσον αφορά την άποψη της κυβέρνησης πως δε θα υπάρξουν μειώσεις στην κύρια σύνταξη, αναφέροντας ότι «ένας εργαζόμενος με 35 χρόνια υπηρεσία θα έχει μείωση στην κύρια σύνταξη που θα φθάνει μέχρι το 36%». Σημείωσε, ωστόσο, πως «δεν είναι μόνο οι περικοπές, αλλά η αλλαγή της φιλοσοφίας του ασφαλιστικού συστήματος στη χώρα. Από υποχρέωση του κράτους που ήταν, γίνεται υποχρέωση του καθενός». Και συμπλήρωσε ότι «η κατάσταση στην παιδεία και την υγειονομική περίθαλψη είναι τραγική».

Την ψήφο των 129 μελών διεκδίκησαν 5 παρατάξεις: Η ΔΑΚΕ (Ν.Δ.), η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Συνεργασία (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ), το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ), οι Συσπειρώσεις Εργαζομένων (Λαϊκή Ενότητα) και οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ).

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 

Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Συνεργασία (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.) πρώτευσε χθες στις εκλογές στο Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, για την ανάδειξη της 9μελούς Εκτελεστικής Γραμματείας.

Πήρε 41 ψήφους και κέρδισε 3 έδρες. Η ΔΑΚΕ (Ν.Δ.) πήρε 34 ψήφους με 3 έδρες. Το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) έλαβε 21 ψήφους με 2 έδρες και οι Συσπειρώσεις (Λαϊκή Ενότητα) 16 ψήφους με 1 έδρα. Οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) πήραν 10 ψήφους και δεν έβγαλαν έδρα.

Στην Ε.Γ. εκλέγονται: Από την Ανεξάρτητη Δημοκρατική Συνεργασία οι Βασιλική Σκαλτσά, Γιάννης Χριστόπουλος και Δημήτρης Φαββατάς. Από τη ΔΑΚΕ οι Κωνσταντίνα Ασημακοπούλου, Ευάγγελος Σπαράγγης και Νίκος Πεφάνης. Από το ΠΑΜΕ οι Τάσος Νιάρχος και Φώτης Γαϊτάνης και από τις Συσπειρώσεις η Σίση Πλακονούρη.

Γ.Σ.