Τετάρτη, 11 Μαϊος 2016 22:26

Οι καλύτεροι bartenders της Πελοποννήσου στην Καλαμάτα

Οι καλύτεροι bartenders της Πελοποννήσου στην Καλαμάτα

 

 

Το τέλος του χειμώνα σήμανε επίσημα το άνοιγμα του διαγωνισμού Skinos Mediterranean Cocktails Challenge 2016 που καλεί τους bartenders  να συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο διαγωνισμό bartending με θέμα τη Μεσόγειο!

Ο ημιτελικός όλης της Πελοποννήσου γίνεται την Πέμπτη στην Καλαμάτα, από τις 12 το μεσημέρι στο Bistroteca, με την συμμετοχή των κορυφαίων bartenders της περιοχής. Φέτος η θεματολογία είναι “Team Challenge” και αφορά την ομάδα, την κοινή προσπάθεια, το fun, την αλληλοστήριξη και τον συναγωνισμό. Βartenders από Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Λίβανο, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο θα βρουν το «ταίρι» τους, έναν ή μία bartender με τον οποίο θα μελετήσουν, θα δοκιμάσουν, θα μυρίσουν, θα πιουν, θα ξενυχτήσουν και θα αναμίξουν παρέα το «τέλειο» Μεσογειακό cocktail – και θα το παρουσιάσουν στην κριτική επιτροπή του Skinos Mediterranean Cocktails Challenge 2016.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το λικέρ μαστίχας Skinos Mastiha Spirit και στο 6ο έτος ύπαρξής του έχει γίνει πια θεσμός, μεγαλώνοντας κάθε χρόνο σε συμμετοχές και αποκτώντας μια ξεχωριστή θέση στην συνείδηση των bartenders αλλά και της διεθνούς σκηνής των spirits.

Οι νικητές του Mediterranean Cocktails Challenge 2016 θα ταξιδέψουν στο Βερολίνο και το BCB (Bar Convent Berlin) για να εκπροσωπήσουν το νικητήριο cocktail τους στο περίπτερο που o Skinos θα έχει στο κορυφαίο αυτό Φεστιβάλ για τον χώρο του bar.

 

Κριτές του διαγωνισμού είναι δυο από τους γνωστότερους Ελληνες bartenders: ο Δημήτρης Κιάκος, ιδιοκτήτης του θρυλικού The Gin Joint και ο Αλέξανδρος Σουρμπάτης, βραβευμένος bartender και bar manager του Spinte Bar στην Θεσσαλονίκη.