1. Η πρωτοσέλιδη παρουσίαση του θέματος με την τεράστια σε μέγεθος εικόνα με το κουτάλι και τις σύριγγες, την αναγραφή πάνω σ’ αυτή «Σχολικό συγκρότημα Πολυκλαδικού», «Διακίνηση ηρωίνης από ανήλικα τσιγγανόπουλα» στοχοποιεί τα σχολεία μας ως «χώρο» διακίνησης ηρωίνης.
2. Η πηχυαία παρουσίαση του εν λόγω θέματος στην πρώτη σελίδα δε συνάδει με τα αναγραφόμενα της ρεπόρτερ σας αφού απ’ ό,τι φαίνεται στο ρεπορτάζ ουδόλως σχετίζεται η διακίνηση ναρκωτικών με πρόσωπα των σχολείων μας.
3. Το ότι χρησιμοποιήθηκε ίσως χώρος του συγκροτήματος των σχολείων μας από τυχόν κακοποιά στοιχεία δεν οφείλεται σε δική μας ευθύνη αλλά μπορεί να οφείλεται στην ελλιπή φύλαξή του, που και αυτό δεν αποτελεί δικό μας καθήκον.
4. Το προσωπικό των συστεγαζόμενων στο συγκρότημα σχολείων (μαθητές, καθηγητές, βοηθητικό προσωπικό) ουδόλως σχετίζονται με το θέμα που εκδικάζεται στον παρόντα χρόνο ούτε έχει κατηγορηθεί κάποιος για εμπλοκή σε ανάλογη υπόθεση και αυτό δε γίνεται εμφανές με την παρουσίασή του στην εφημερίδα σας.
Εναγώνια προσπάθειά μας αποτελεί η αποτροπή τέτοιων φαινομένων όχι μόνο στους χώρους μας αλλά σε κάθε σημείο ή γειτονιά της πόλης μας και της χώρας μας.
Αφήνουμε στην κρίση σας τη δημοσίευση ή μη του παρόντος. Το θέτουμε όμως υπ’ όψιν σας αναμένοντας, στα πλαίσια καλής συνεργασίας μεταξύ μας, την υποστήριξη με κάθε τρόπο των σχολείων μας και τη συμπαράστασή σας στο δύσκολο έργο μας.
Οι διευθυντές
Γεώργιος Μαλαπάνης
6ου ΓΕΛ Καλαμάτας
Παναγιώτης Δρακόπουλος
4ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας
Ευστάθιος Νικητάκης
1ου Ε.Κ. Καλαμάτας