Δευτέρα, 30 Μαϊος 2016 08:47

Εχθρικά για τους πεζούς τα πεζοδρόμια της Αθηνών

Εχθρικά για τους πεζούς τα πεζοδρόμια της Αθηνών

Αφιλόξενη κι επικίνδυνη για τους πεζούς είναι η Αθηνών, ένας από τους πιο σημαντικούς δρόμους της Καλαμάτας. Αποτελεί τον παραδοσιακό δρόμο εισόδου της πόλης με μεγάλη κίνηση, που το επόμενο διάστημα, όμως, θα έχει ακόμα μεγαλύτερο φόρτο, καθώς στο παλιό Νοσοκομείο θα λειτουργήσει το νέο Δημαρχείο.

Κάνοντας μια βόλτα - αυτοψία διαπιστώσαμε τη σοβαρότητα της κατάστασης, ότι είναι πραγματική δοκιμασία για έναν πεζό να περπατάει στην Αθηνών για να πάει στη δουλειά του ή στο σπίτι του.

Συγκεκριμένα, από την Κλαδά έως και μετά το νέο Δημαρχείο, περπατώντας στο νότιο πεζοδρόμιο: Μετρήσαμε κοντά στα 10 αυτοκίνητα παρκαρισμένα πάνω στο πεζοδρόμιο. Για να περάσει ένας άνθρωπος και πολύ περισσότερο μια μητέρα με καρότσι κάνει σκληρή γυμναστική. Σε κάποια σημεία το πεζοδρόμιο έχει σπάσει και η δοκιμασία είναι ακόμα πιο δύσκολη, ενώ εγκυμονεί κινδύνους για ατύχημα. Μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο το πολύ στενό πεζοδρόμιο είναι αδιάβατο, καθώς έχει καταληφθεί από στύλους δημοτικού φωτισμού, δέντρα και τη στάση του Αστικού. Σε σημείο μετά το παλιό Νοσοκομείο συνεργείο έχει φτιάξει ράμπα, καταλαμβάνοντας το δείγμα πεζοδρομίου που υπάρχει.

Γ.Σ.