Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2011 20:22

Κάλεσμα της ΠΑΣΥ Λακωνίας

Γράφτηκε από την

Η Γραμματεία Λακωνίας της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης καλεί τους αγρότες και τις αγρότισσες της Λακωνίας να οργανώσουν και να συντονίσουν τον αγώνα τους με τους εργάτες, με τους αυτοαπασχολούμενους, με τις γυναίκες, με τη νεολαία,  για να μην περάσουν στην πράξη τα φοροεισπραχτικά μέτρα της κυβέρνησης.
Κάθε συνεταιρισμός, κάθε αγροτικός σύλλογος, μέσα από γενικές συνελεύσεις ή από λαϊκές συνελεύσεις στα χωριά να γίνει μετερίζι αντίστασης και απειθαρχίας στη φοροεισπραχτική λαίλαπα που χτυπάει αλύπητα τα λαϊκά στρώματα.
Να μαζέψουν τα εντάλματα πληρωμής που έχουν έλθει και να τα επιστρέψουν στις κατά τόπους εφορίες. Να συγκεντρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος με το νέο φόρο που επέβαλε στα ακίνητα πρόσφατα η κυβέρνηση και να τα επιστρέψουν στη ΔΕΗ. Οργανωμένα και ομαδικά να αρνηθούμε να πληρώσουμε.
Για την ανανέωση της αδειοδότησης των  γεωτρήσεων να απαιτήσουν να γίνει με ευθύνη των κατά τόπους υπηρεσιών που είχαν εγκρίνει την αρχική άδεια ή την άδεια ηλεκτροδότησης χωρία καμιά απολύτως οικονομική επιβάρυνση των αγροτών, γιατί με την πρόσφατη υπουργική απόφαση (15559/16-6-2011) και με τα δικαιολογητικά που ζητάνε, η δαπάνη στην πλειοψηφία των περιπτώσεων φθάνει στα 1000-1500 ευρώ και δεν αντέχουμε να τα πληρώσουμε.
Η απειλή για το κόψιμο του ρεύματος από τις γεωτρήσεις ή και η μελλοντική καταστροφή τους για όσες δε δηλωθούν μέχρι το Δεκέμβρη πρέπει να συναντήσει την οργανωμένη αντίσταση από την πλευρά των αγροτών. Δε δεχόμαστε αυτά που ψιθυρίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για παράταση της προθεσμίας.
Το χαράτσι του ΕΛΓΑ γονάτισε τους μικρούς παραγωγούς, η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% λειτουργεί εκβιαστικά από τους εμπόρους συμπιέζοντας τις τιμές στον παραγωγό, οι αυξήσεις στα καύσιμα, στο νερό άρδευσης, στις εισφορές του ΟΓΑ, η αύξηση στο κόστος παραγωγής έχουν οδηγήσει σε απελπισία όσους μικρούς και μεσαίους αγρότες έχουν απομείνει.
Στα εκβιαστικά αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που δε φαίνεται να έχουν τελειωμό, απαντάμε: Αποφασιστικά και οργανωμένα να παρεμποδίσουμε την εφαρμογή τους. Στην αντιλαϊκή πολιτική που στηρίζει το μεγάλο Κεφάλαιο, τους βιομήχανους, τους μεγαλέμπορους, τους Τραπεζίτες, απαντάμε με ανυπακοή, με απειθαρχία και ρήξη. Το χρέος διογκώθηκε από τη φοροαπαλλαγή, από τη φοροπροστασία από τη φοροδιαφυγή, από τα δανεικά και αγύριστα των μεγαλοκαρχαριών.
Οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργάτες, δεν έχουν καμιά ευθύνη για το χρέος και δεν έχουν καμιά υποχρέωση να πληρώσουν. Να το πληρώσουν εκείνοι που «ΝΟΜΙΜΑ» έχουν 600 δις στην Ελβετία, που «ΝΟΜΙΜΑ» 6.000 επιχειρήσεις χρωστάνε 33 δις σε φόρους.
Έχουμε υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας αλλά κυρίως απέναντι στα παιδιά μας που με τη βάρβαρη πολιτική τους τα καταδικάζουν στην ανεργία, να ορθώσουμε αρραγές μέτωπο αντίστασης. Ο καθένας μας να βάλει το δικό του λιθαράκι στο να πιστέψουν οι εργαζόμενοι στη δύναμή τους. Να αντιτάξουν απέναντι στο μπλοκ των Καπιταλιστών τη δική τους λαϊκή συμμαχία να βάλουν πλώρη για τη δική τους λαϊκή εξουσία και οικονομία.
Η κοινή δράση μέσα από την κοινωνική συμμαχία των εργατών, των αγροτών, των λαϊκών στρωμάτων, πρέπει να έχει σα στόχο ΟΧΙ μόνο την παρεμπόδιση της αντιλαϊκής πολιτικής αλλά και την αλλαγή συσχετισμών δύναμης σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο. ΟΛΟΙ ενωμένοι μπορούμε να ανατρέψουμε τη βάρβαρη εξουσία των καπιταλιστών. Τον πλούτο που παράγεται να τον καρπώνονται αυτοί που τον παράγουν.
Καλούμε όλους τους αγρότες και τις αγρότισσες, τα διοικητικά συμβούλια των συνεταιρισμών και αγροτικών συλλόγων να συμβάλλουν  στον αγώνα για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των νέων. Να στηρίξουν και να συμμετέχουν στις απεργίες που θα γίνουν στις 5 και στις 19 Οκτώβρη από τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
Τα βάρβαρα μέτρα πλήττουν όλα τα λαϊκά στρώματα. Ο αγώνας είναι κοινός.
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Η απεργιακή συγκέντρωση  ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ θα γίνει στις 19 του μήνα στη Σπάρτη.