Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011 21:00

Ανθρωποι και ποντίκια σε οικόπεδο στην Ψαρών...

 Ανθρωποι και ποντίκια σε οικόπεδο στην Ψαρών...

Σε απάνθρωπες συνθήκες, σ' ένα οικόπεδο απέναντι από το δημοτικό πάρκο σιδηροδρόμων, είχαν βρει κατάλυμα αρκετοί άστεγοι αλλοδαποί με μικρά παιδιά. Για την παρουσία τους στη γειτονιά, στο τέρμα της οδού Ψαρών, ενημερώθηκε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας και κλήθηκε η Δημοτική Αστυνομία για να απομακρύνει τους αστέγους, προκειμένου να γίνει καθαρισμός του οικοπέδου.
Ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση και τις ακαθαρσίες, κάτω από τα μπαλκόνια των διαμερισμάτων, η κάθε παρέα αστέγων είχε στήσει τη δική της γωνιά για να περνάει τις κρύες νύχτες. Κοιμούνταν ανάμεσα στα χορτάρια και τις ακαθαρσίες, πάνω σε στρώματα που μάζεψαν από τα σκουπίδια και τα σκέπασαν με νάιλον για να μειώσουν την υγρασία. Κάποιοι πιο τυχεροί βρήκαν τρόπο να στερεώσουν πάνω από το στρώμα μια σανίδα για μεγαλύτερη προστασία. Για σκεπάσματα χρησιμοποιούσαν χαρτόνια ή κάποιες παλιές κουβέρτες που επίσης βρήκαν στα σκουπίδια.
Σχεδόν σε όλες αυτές τις γωνιές όμως υπήρχαν παιδικά παιχνίδια. Σκισμένα λούτρινα αρκουδάκια, μπάλες ή το καρότσι ενός μωρού, βρέθηκαν ανάμεσα σε κάθε λογής ακαθαρσίες, βουτηγμένα στη βρωμιά και την υγρασία.
Οσοι άστεγοι ήταν χθες στο οικόπεδο μάζεψαν τα πιο απαραίτητα υπάρχοντά τους για να απομακρυνθούν, ενώ οι αποσκευές κάποιων άλλων ήταν ήδη συγκεντρωμένες. Οπως έλεγαν κάποιοι περίοικοι, πρόκειται πιθανότατα για Ρουμάνους ή Βούλγαρους που βρίσκονταν καιρό στη γειτονιά.