Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011 20:54

"Ο λαός θα πάρει την υπόθεση στα χέρια του" τόνισαν οι ομιλητές στη μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

"Ο λαός θα πάρει την υπόθεση στα χέρια του" τόνισαν οι ομιλητές στη μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

«Είτε η κυβέρνηση θα πάρει πίσω το πολυνομοσχέδιο, είτε ο λαός θα πάρει την υπόθεση στα χέρια του» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Αριστείδης Δαμαλάς -μέλος της Γραμματείας Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ- απευθυνόμενος στην ιδιαίτερα μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποίησε χθες το πρωί το Μέτωπο στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα.
Οι πολυάριθμοι συγκεντρωμένοι -εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εργάτες, αγρότες, οικοδόμοι, φοιτητές, μικρομεσαίοι επαγγελματίες, αλλά και άνεργοι- διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στη νέα επίθεση που εφαρμόζεται στα εργασιακά τους δικαιώματα και την κοινωνική ασφάλιση.
Ο ομιλητής -καλώντας σε ανάλογη παρουσία και απόψε στις 7, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας- επιτέθηκε με σφοδρότητα τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑ.Ο.Σ. τα οποία, όπως τόνισε, έχουν ενδώσει στις εντολές της τρόικας, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του κεφαλαίου.
Αναφερόμενος δε στα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει αριστερή κυβέρνηση χωρίς να υπάρχει σύγκρουση με τα μονοπώλια».
Ταυτόχρονα επιτέθηκε στις συνδικαλιστικές ηγεσίες, καλώντας τους εργαζόμενους «να μην τους έχουν εμπιστοσύνη, γιατί στην ουσία έχουν συμφωνήσει με την κυβερνητική πολιτική».
Οι συγκεντρωμένοι, στη συνέχεια, ενέκριναν τρία ψηφίσματα -εναντίον των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις, κόντρα στα «χαράτσια» και υπέρ της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος σε ταξικό πλαίσιο- που διάβασαν ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Τάσος Νιάρχος, ο γιατρός του ΕΣΥ Γιάννης Γαλανόπουλος και ο πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Βαγγέλης Λαμπρόπουλος.
Ακολούθησε πορεία, στην οποία προηγείτο πομπή αγροτικών αυτοκινήτων και ταξί, δια μέσου της Αριστομένους, της Φραντζή, της Κεφάλα, της Υδρας και της Ψαρών κατέληξε μπροστά στο Διοικητήριο, το οποίο ήταν ήδη κλειστό πάντως.
Το κτήριο παρέμεινε αποκλεισμένο μέχρι χθες τις 8 το βράδυ, από εναλλασσόμενες βάρδιες μελών του ΠΑΜΕ, ενώ -όπως εξαγγέλθηκε- το ίδιο θα συμβεί και σήμερα, από την έναρξη μέχρι τη λήξη του ωραρίου των υπηρεσιών, τόσο στο Διοικητήριο, όσο και στα γραφεία της ΔΕΗ, στην οδό Αρτέμιδος.
Ας σημειωθεί, τέλος, ότι στη διάρκεια της συγκέντρωσης έξω από το Διοικητήριο, ο πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Βαγγέλης Λαμπρόπουλος κατήγγειλε την Ομοσπονδία των Επαγγελματοβιοτεχνών Μεσσηνίας ότι με τη στάση που τήρησε δεν επέτρεψε ουσιαστικά στους ταξιτζήδες να διαδηλώσουν μαζί με το ΠΑΜΕ, παρά την αρχική συμφωνία που -σύμφωνα με τον ίδιο- υπήρχε μεταξύ του Μετώπου και των ταξιτζήδων.