Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017 08:16

750 οικογένειες παίρνουν τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μεσσήνης

750 οικογένειες παίρνουν τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μεσσήνης

 

Τουλάχιστον 750 οικογένειες -δηλαδή περί τα 1.400 άτομα- σε όλο τον Δήμο Μεσσήνης πρόκειται να παραλάβουν τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο εν όψει του Πάσχα.

Η διανομή των τροφίμων, που ξεκίνησε τη Μεγάλη Τρίτη, συνεχίστηκε χθες στο ΚΑΠΗ Μεσσήνης και θα ολοκληρωθεί σήμερα.

Αυτό γνωστοποίησε χθες το πρωί, σε συνέντευξη Τύπου στο ΚΑΠΗ Μεσσήνης, η αρμόδια για την κοινωνική πολιτική αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου.

Οπως εξήγησε η αντιδήμαρχος, η διανομή γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του δήμου «να στηρίξει έμπρακτα ευάλωτες κοινωνικές ομάδες». Εκτός από το ΚΑΠΗ στη Μεσσήνη, τα τρόφιμα διανέμονται και στα ΚΕΠ, στις έδρες των υπόλοιπων δημοτικών ενοτήτων του δήμου, καθώς -σύμφωνα με την Γ. Παναγοπούλου- η μεγάλη έκταση του δήμου μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά για κάποιους από τους δικαιούχους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν στη δαπάνη μετάβασής τους ως τη Μεσσήνη.

«Εκπληρώνουμε μια αυτονόητη υποχρέωσή μας ως δήμος, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες που δημιουργούνται αυτές τις ημέρες σε κατοίκους του δήμου μας, οι οποίοι δύσκολα τα βγάζουν πέρα» συνέχισε η αντιδήμαρχος.

Η διανομή, όπως είχε ήδη αποφασίσει ομόφωνα η διαπαραταξιακή Διαχειριστική Επιτροπή του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου, περιλαμβάνει συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας, πασχαλινά γλυκίσματα και νωπό χοιρινό κρέας. Τα τρόφιμα, όπως εξήγησε η Γ. Παναγοπούλου, προέρχονται κυρίως από αγορές που έκανε ο δήμος, αλλά και από προσφορές επαγγελματιών της περιοχής.

Β.Γ.Μ.