Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011 21:26

Εκπαιδευτικοί αγοράζουν σάντουιτς σε πεινασμένους μαθητές, καταγγέλλει ο Στ. Μπεχράκης

Εκπαιδευτικοί αγοράζουν σάντουιτς σε πεινασμένους μαθητές, καταγγέλλει ο Στ. Μπεχράκης

Πληθαίνουν τα περιστατικά μαθητών σε σχολεία της Καλαμάτας οι οποίοι πεινάνε και οι εκπαιδευτικοί νιώθουν την υποχρέωση να τους αγοράζουν σάντουιτς για να φάνε.
Τη δήλωση αυτή -χωρίς να θελήσει να προβεί σε περαιτέρω διευκρινίσεις ωστόσο- έκανε χθες το μεσημέρι ο δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Μπεχράκης, επικεφαλής του συνδυασμού «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών».
Οπως υποστήριξε ο Στ. Μπεχράκης, τα σχετικά περιστατικά πληθαίνουν και αυτό είναι ενδεικτικό του προβλήματος που αντιμετωπίζουν ορισμένοι δημότες να αντεπεξέλθουν στην οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά από τα πρωτοφανή μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης.
Είναι απόλυτη -και ουσιαστική- ανάγκη, είπε ο δημοτικός σύμβουλος, να γίνει ουσιαστικότερη η λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας.
«Θα πρέπει να ενταθεί η προσπάθεια της δημοτικής αρχής να εισπράξει τα χρέη μεγαλοοφειλετών και να διαθέσει τα έσοδα για την προετοιμασία γευμάτων σε συμπολίτες μας που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αντεπεξέλθουν, πόσω μάλλον να επιβιώνουν, μετά την εφαρμογή των μέτρων από την κυβέρνηση, όπως λόγου χάριν πολύτεκνες οικογένειες με αναιμικά εισοδήματα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Στ. Μπεχράκης.