Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2011 20:56

Προσφυγή στη δικαιοσύνη για τα ακριβά ενοίκια προτείνει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Να επιδιώξουν τη μείωση των υψηλών ενοικίων που τυχόν πληρώνουν, με προσφυγή τους στη δικαιοσύνη, προέτρεψε χθες ελεύθερους επαγγελματίες και εμπόρους ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης. Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του, ολοένα και περισσότεροι επαγγελματίες σε όλη τη χώρα προσφεύγουν στα δικαστήρια για να σπάσουν τα υψηλά συμβόλαια που πληρώνουν - λέγοντας ότι και στην Καλαμάτα έχουν ήδη κατατεθεί 2 αγωγές για μείωση ενοικίων επαγγελματικής στέγης.
"Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν σημαντικές δικαστικές αποφάσεις που επιδικάζουν μείωση ενοικίου σε καταστήματα, λόγω κρίσης", ανέφερε ο κ. Μαργέλης και πρόσθεσε πως πρόκειται για "ισχυρό μήνυμα σε ιδιοκτήτες που επιμένουν να κρατούν τα ενοίκια υψηλά, παραβλέποντας την οικονομική συγκυρία". Ανέφερε επίσης ότι οι μέχρι τώρα δικαστικές αποφάσεις "μείωσαν τα μισθώματα σε επαγγελματικές στέγες κατά 15-20%".
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου χαρακτήρισε σημαντικό στην εξέλιξη αυτή το ότι οι αποφάσεις δεν έχουν στηριχτεί στην αδυναμία των εμπόρων να καταβάλουν τα ενοίκια, ούτε στο ενδεχόμενο να βάλουν λουκέτο: Εδράζονται στις οικονομικές συνθήκες της αγοράς, στη μείωση της αγοραστικής κίνησης και στην ύφεση στην οικονομική δραστηριότητα.