Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2011 20:00

Εκατό τόνοι ζυμαρικών μοίρασε σε πολύτεκνους η Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας

Γράφτηκε από τον

Περίπου εκατό τόνοι ζυμαρικών μοιράστηκαν χθες σε ενορίες της Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας αλλά και σε Συλλόγους Πολυτέκνων της Τριφυλίας, μέσα από πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης για δωρεάν διανομή τροφίμων 2011.
Οι ποσότητες με τα ζυμαρικά -60 τόνοι μακαρόνια και 20 τόνοι κοφτό μακαρονάκι και κριθαράκι- έφτασαν με νταλίκες στην περιοχή της Ευαγγελίστριας στην Κυπαρισσία. Από εκεί έγινε η παραλαβή τους από επιτροπή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας η οποία είχε και την διαχείριση του συγκεκριμένου προγράμματος. Με βάση τις καταστάσεις των δικαιούχων έγινε η διανομή τους σε ενορίες αλλά και στους Συλλόγους Πολυτέκνων.
Ετσι στην εκκλησία δόθηκαν 88 τόνοι ζυμαρικών, 8,5 τόνοι δόθηκαν στο Σύλλογο Πολυτέκνων Τριφυλίας, 2,5 τόνοι στο Σύλλογο Πολυτέκνων Χώρας και 1,5 τόνος δόθηκε στο Σύλλογο Πολυτέκνων Κοπανακίου.
Οπως μας επισήμανε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος η παραλαβή και η διανομή κύλησε ομαλά, με τα τρόφιμα να διανέμονται στην Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας όπως και στους Συλλόγους Πολυτέκνων. Συνολικά τα τρόφιμα θα φτάσουν σε πέντε χιλιάδες ανθρώπους της ευρύτερης περιοχής που είναι άποροι και δικαιούνται της συγκεκριμένης βοήθειας.
Να σημειώσουμε ότι μέσα από το ίδιο πρόγραμμα αναμένεται να δοθούν στους απόρους ρύζι και τυρί.