Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 21:26

Στα... πλοκάμια της γραφειοκρατίας πυροσβεστικό όχημα που έφερε φιλέλληνας από την Αυστρία στη Φοινικούντα

Γράφτηκε από την
Στα... πλοκάμια της γραφειοκρατίας πυροσβεστικό όχημα που έφερε φιλέλληνας από την Αυστρία στη Φοινικούντα

Στα πλοκάμια της μαφίας... συγγνώμη γραφειοκρατίας ήθελα να πω: Πριν από 2 χρόνια ο φιλοφοινικουνταίος και κατ' επέκταση φιλέλληνας Stefan Beindl από το Salzburg της Αυστρίας, πριν έρθει στην Φοινικούντα για τις καθιερωμένες του διακοπές, πέρασε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της πόλης του και τους ρώτησε αν έχουν κάποιο παλαιό πυροσβεστικό όχημα που δεν το χρειάζονται, να του το δώσουν να το φέρει στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Φοινικούντα, δώρο για την κατάσβεση πυρκαγιών.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Salzburg πρόθυμα έδωσε ένα από τα «παλαιά» της οχήματα, το οποίο είναι πολύ καλύτερο από πολλά δικά μας καινούργια πυροσβεστικά οχήματα.
Ο Stefan Beindl το έφερε οδηγώντας μέχρι τη Φοινικούντα και μάλιστα περνώντας δωρεάν σε όλα τα ευρωπαϊκά διόδια, μόλις τους έλεγε πως πάει το όχημα δώρο στην Ελλάδα.
Και από εδώ αρχίζει το ελληνικό παράλογο και παράδοξο... Το πυροσβεστικό όχημα έφτασε "σώο και αβλαβές" στη Φοινικούντα.
Το παρέλαβε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύλου και βέβαια αχρείαστο να είναι (εννοώ να μην έχουμε πυρκαγιές) αλλά αντί να το θέσουν σε λειτουργία το έχουν παρατήσει αραγμένο στο λιμάνι της Πύλου γιατί λένε πως δεν μπορούν να του βάλουν ελληνικές πινακίδες.
Είναι δυνατόν;!
Μήπως η δωρεά του πυροσβεστικού οχήματος ενόχλησε κάποιους που ίσως μελλοντικά αποσκοπούσαν στην αγορά κάποιου πυροσβεστικού οχήματος από δικούς τους προμηθευτές, με σκοπό να βγάλουν και αυτοί το κατιτίς τους;
Προκαλώ τους υπεύθυνους να απαντήσουν σε όλους τους δημότες Φοινικούντας, και κατ' επέκταση σε όλους τους δημότες του Δήμου Πύλου-Νέστορος, ποιο είναι το κώλυμα και το πυροσβεστικό όχημα παραμένει εκτός λειτουργίας.

Γιώτα Τσώνη
Φοινικούντα Μεσσηνίας


NEWSLETTER