Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011 00:22

Αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων πολλοί καταναλωτές ρεύματος και στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων πολλοί καταναλωτές ρεύματος και στην Καλαμάτα

Σε δύσκολη θέση έχει έρθει η ΔΕΗ η οποία έχει επιφορτιστεί να εισπράξει μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού το ειδικό τέλος ακινήτων, καθώς πληθαίνουν καθημερινά -στην Καλαμάτα και στις άλλες πόλεις της χώρας- οι υπόχρεοι που αδυνατούν να το καταβάλουν.
Από την πλευρά της η ΓΕΝΟΠ επαναβεβαιώνει με σχετική ανακοίνωσή της ότι δεν θα επιτρέψει διακοπή του ηλεκτρικού σε αναξιοπαθούντες - φτάνοντας στο σημείο, όπως τονίζει, ακόμα και να δημιουργήσει «ομάδες περιφρούρησης» στις γειτονιές.
Παράλληλα, τη στάση που θα τηρήσουν στο ζήτημα οι δήμοι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου συζητεί η ΠΕΔ στη σημερινή συνεδρίασή της, με εισηγητή το δήμαρχο Αργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο.
Στελέχη της ΔΕΗ ανέφεραν χθες στην «Ε» πως το πρόβλημα έχει γίνει εξαιρετικά οξύ, καθώς όλο και περισσότερος κόσμος δηλώνει αδυναμία να ανταποκριθεί στην καταβολή του τέλους, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις έχει υπολογιστεί με εσφαλμένα δεδομένα - για τα οποία όμως δεν έχει ευθύνη η επιχείρηση. «Θα πρέπει να απευθύνονται στους δήμους ή στις ΔΟΥ» είναι η σύσταση που απευθύνουν στους απελπισμένους πολίτες, οι οποίοι -αν δεν θέλουν να διακοπεί η ηλεκτροδότηση του ακινήτου τους- καλούνται να καταβάλουν το τέλος, έστω κι αν έχει υπολογιστεί με εσφαλμένα δεδομένα, διεκδικώντας... μετά το δίκιο τους
Η ΓΕΝΟΠ προειδοποιεί ωστόσο «με κάθε σοβαρότητα και για πολλοστή φορά τη νέα κυβέρνηση αλλά και τη διοίκηση της ΔΕΗ, να μην δώσει εντολή διακοπής ρεύματος σε κανένα φτωχό άνεργο, μικροσυνταξιούχο ή μεροκαματιάρη επειδή δεν μπόρεσε να πληρώσει το κατάπτυστο και αντικοινωνικό χαράτσι».
Στην ίδια ανακοίνωση καλεί τα μέλη της «σε κάθε γωνιά της χώρας, α) όπου οι διακοπές ρεύματος γίνονται από τη ΔΕΗ να μην κόψουν το ρεύμα σε κανένα φτωχό άνεργο, μικροσυνταξιούχο ή μεροκαματιάρη, β) όπου οι διακοπές ρεύματος γίνονται από τον εργολάβο, με δική τους πρωτοβουλία (ή όπου ήδη υπάρχουν πρωτοβουλίες από άλλους φορείς να ανταποκριθούν σ’ αυτές) να προτείνουν ομάδες περιφρούρησης σε κάθε γειτονιά ώστε να μην κοπεί το ρεύμα στο σπίτι κανενός φτωχού και άνεργου συνανθρώπου μας».


NEWSLETTER