Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011 00:01

Στο σκοτάδι χθες η περιοχή από Μελιγαλά έως Καλό Νερό

Γράφτηκε από την

Στο σκοτάδι έμεινε η ευρύτερη περιοχή από τον Μελιγαλά μέχρι και το Καλό Νερό τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες της Τετάρτης προς Πέμπτη, λόγω βλάβης σε κεντρικό δίκτυο της ΔΕΗ, η οποία εντοπίστηκε στην περιοχή της Κόκλας.

Η βλάβη σημειώθηκε λίγο μετά τις 12.30 τη νύχτα στη γραμμή κορμού, σε σημείο όπου υπάρχουν ασφάλειες του δικτύου. Αμέσως κινητοποιήθηκαν τεχνικοί της ΔΕΗ, προκειμένου να εντοπιστεί και ν' αποκατασταθεί η βλάβη. Μέσα σε δύο ώρες περίπου είχαν καταφέρει να δώσουν ρεύμα στις περιοχές από Μελιγαλά, Διαβολίτσι και μέχρι την Κόκλα, χρησιμοποιώντας τη γραμμή που έρχεται από Καλαμάτα. Ομως οι υπόλοιπες περιοχές από Κόκλα μέχρι και Καλό Νερό έμειναν χωρίς ρεύμα, μέχρι τις πρωινές ώρες που αποκαταστάθηκε πλήρως η βλάβη στο δίκτυο.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον προϊστάμενο του γραφείου της ΔΕΗ στα Φιλιατρά, Παναγιώτη Ανδριανόπουλο, μας επισήμανε ότι η βλάβη σημειώθηκε στην περιοχή της Κόκλας, καθώς υπήρχε διαρροή σε μονωτήρα με αποτέλεσμα να γίνει βραχυκύκλωμα. Η διαρροή αποδίδεται στα καιρικά φαινόμενα, όπως ανέφερε, και κυρίως στο ψιλόβροχο που έπεφτε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο κ. Ανδριανόπουλος επισήμανε ότι υπήρξε κινητοποίηση των τεχνικών και κατά ένα μεγάλο μέρος η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε ήδη από το βράδυ. Τις πρώτες πρωινές ώρες συγκροτήθηκαν δύο συνεργεία προκειμένου να ελέγξουν το δίκτυο και να αποκαταστήσουν την βλάβη, όπως και έγινε.


NEWSLETTER