Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012 20:04

Χαμός στη ΔΟΥ Καλαμάτας - 1.800 έσπευσαν χθες για σήμα τελών κυκλοφορίας

Γράφτηκε από την
Χαμός στη ΔΟΥ Καλαμάτας - 1.800 έσπευσαν χθες για σήμα τελών κυκλοφορίας

Τους 1.800 έφτασαν χθες οι πολίτες που έσπευσαν την τελευταία ημέρα της προθεσμίας στη ΔΟΥ Καλαμάτας για την παραλαβή των τελών κυκλοφορίας. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού λειτουργούσαν δύο γραφεία, αλλά παρ' όλα αυτά υπήρχαν ουρές. Να σημειωθεί επίσης ότι συνολικά παραδόθηκαν περισσότερες από 1.500 πινακίδες αυτοκινήτων.
Η προϊσταμένη της ΔΟΥ Φωτεινή Αθανασίου μιλώντας στην "Ε" είπε ότι δεν υπάρχει ενημέρωση για περαιτέρω παράταση παραλαβής τελών κυκλοφορίας. Χθες, τελευταία μέρα της προθεσμίας, η προσέλευση ήταν αυξημένη. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, την τελευταία στιγμή έσπευσαν να παραλάβουν τα τέλη κυκλοφορίας 1.800 άνθρωποι, ενώ τις προηγούμενες μέρες περνούσαν από την Εφορία περίπου 800 άτομα την ημέρα για το σκοπό αυτό.
Η κ. Αθανασίου αναφερόμενη στη χθεσινή αυξημένη προσέλευση παρατήρησε ότι κατά την κρίση της οφείλεται σε δύο λόγους: «Στο κλασικό στοιχείο του Ελληνα να σπεύδει την τελευταία στιγμή, και αφετέρου στο ότι η υπηρεσία στεγάζει κι άλλη μία Εφορία, τη ΔΟΥ Μελιγαλά». Επομένως, όπως είπε, η ΔΟΥ Καλαμάτας καλύπτει πλέον χωροταξικά το μισό νομό.
Συνεχίζοντας η προϊσταμένη σημείωσε ότι παρά την αυξημένη προσέλευση «η ροή είναι κανονική και όλοι έφευγαν ευχαριστημένοι γιατί υπήρχε η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση». Αλλωστε όπως μας είπε το συγκεκριμένο πόστο ενισχύθηκε χθες με επιπλέον άτομα.
Οσον αφορά τις πινακίδες που παραδόθηκαν στη ΔΟΥ Καλαμάτας, μέχρι πριν από μία εβδομάδα είχαν φτάσει τις 1.500 και η Φωτεινή Αθανασίου εκτιμά ότι αυτή την εβδομάδα μπορεί να άγγιξαν και τις 1.800. «Η αύξηση κατάθεσης πινακίδων αντιλαμβανόμαστε όλοι τους λόγους για τους οποίους έγινε», παρατήρησε καταλήγοντας η προϊσταμένη.


NEWSLETTER