Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2012 11:47

ΕΣΗΕΠΗΝ: "Επιχείρηση φίμωσης του Γιάννη Σινάπη και της Ελευθερίας"

Γράφτηκε από την
ΕΣΗΕΠΗΝ: "Επιχείρηση φίμωσης του Γιάννη Σινάπη και της Ελευθερίας"

 

 

 

Πάτρα 2 Μαρτίου 2012

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων εκφράζει, για άλλη μια φορά, την ομόθυμη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον συνάδελφο Γιάννη Σινάπη, συντάκτη της εφημερίδας «Ελευθερία» της Καλαμάτας σε βάρος του οποίου έχει εξαπολυθεί μια άνευ προηγουμένου επίθεση από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.

Ο κ. Τατούλης, σε συνέχεια της προσπάθειας του να φιμώσει και να τρομοκρατήσει τον συνάδελφο υπέβαλε σε βάρος του αγωγή, με την απαίτηση να του καταβληθούν 50.000 ευρώ ενώ με την ίδια αγωγή στρέφεται και εναντίον του εκδότη – διευθυντή της εφημερίδας «Ελευθερία» Ντίνου Πλεμμένου και του αρχισυντάκτη της Ηλία Μπιτσάνη.

Οι μέθοδοι που επιλέγει ο κ. Τατούλης για να «απαντήσει» στην δημοσιογραφική κριτική που δέχεται είναι από καιρού καταδικαστέες από το σύνολο των δημοσιογράφων όλης της χώρας. Την ίδια στιγμή που οι Ενώσεις Συντακτών αγωνίζονται ώστε ν’ ανατραπεί ένα απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό νομικό περιβάλλον που συντείνει στον εκφοβισμό των δημοσιογράφων και αποβλέπει στην χειραγώγηση τους, ο κ. Τατούλης στηρίζεται ακριβώς στις διατάξεις του τυποκτόνου νόμου και στις αγωγές με προφανή σκοπό να παρακάμψει τον δημόσια κριτική επί των πεπραγμένων του και να αποκρούσει το αναφαίρετο δικαίωμα του δημοσιογράφου να ασκεί έλεγχο στην εξουσία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου, Νήσων εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και καταδίκη του στις πρακτικές που ακολουθεί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι κάθε απόπειρα ποινικοποίησης της δημοσιογραφίας αντίκειται στο θεμελιώδες δικαίωμα του πολίτη να πληροφορείται ελεύθερα, να κρίνει και ν’ αξιολογεί.

 

www.esiepin.gr

 


NEWSLETTER