Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 09:43

Κοινωνική προσφορά από τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Κοινωνική προσφορά από τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας μέσω της τράπεζας αλληλεγγύης που δημιούργησε πρόσφατα, συνεχίζει το κοινωνικό του έργο έμπρακτα όπου του ζητηθεί και με βάση τις δυνάμεις του.

Ηδη χθες απέστειλε σημαντική ποσότητα εμφιαλωμένου νερού στο “Χαμόγελο του Παιδιού” στο παράρτημα του Πύργου Ηλείας, όπου το έχουν ανάγκη. Το νερό συγκεντρώθηκε μετά το κάλεσμα του συλλόγου για τους πυρόπληκτους στην Αττική και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη. Οι ποσότητες που συγκεντρώθηκαν ήταν τόσο μεγάλες που πέρα από αυτό που στάλθηκε έμειναν αρκετά ακόμη και διανέμονται σε άλλες κοινωνικές δομές.

Δεν στέκεται όμως μόνο εδώ, καθώς με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν ξεκινά τη συγκέντρωση σε γάλα και όσπρια για το Σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας στη Βροχίτσα Ηλείας, όπου στο πλαίσιο του Προγράμματος Ημερήσιας Φροντίδας μεγαλώνουν 13 παιδιά από 7 έως 14 ετών. Το οίκημα έχει παραχωρηθεί στον οργανισμό από τον πρώην Δήμο Ιαρδάνου, νυν Πύργου και με δωρεές κυρίως απλών ανθρώπων ανακατασκευάστηκε, ώστε να μπορεί να φιλοξενεί μικρά παιδιά. Το Σπίτι άνοιξε την αγκαλιά του το 2013, ενώ δίπλα στα παιδιά βρίσκεται μία εξειδικευμένη ομάδα συνολικά 5 ατόμων, η οποία απαρτίζεται από 2 παιδαγωγούς, 1 εκπαιδευτικό, 1 οδηγό και 1 κοινωνική λειτουργό.

Κ.Μπ.

 


NEWSLETTER