Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 09:52

Στην αλυσίδα εθελοντών δοτών μυελού των οστών ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας

Στην αλυσίδα εθελοντών δοτών μυελού των οστών ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας

 

Στην αλυσίδα εθελοντών δοτών μυελού των οστών συμμετέχει και ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, παίρνοντας μέρος στη συγκεκριμένη δράση σε συνεργασία με την Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία, το Ιδρυμα Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας και το Πρότυπο Ιατρικό Διαγνωστικό Εργαστήριο Analysis στην Κυπαρισσία.

Η συγκεκριμένη δράση έχει σκοπό την ενημέρωση των πολιτών αλλά και την εγγραφή τους στο Εθνικό Μητρώο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, κάτι το οποίο γίνεται με τη χορήγηση ελάχιστου δείγματος στοματικού επιχρίσματος (σάλιου). Ετσι χθες μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου έδωσαν δείγμα σάλιου συμμετέχοντας ενεργά στην αλυσίδα των εθελοντών.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Τερζής -που με το μέλος Αρη Παναγιωτόπουλο ήταν οι πρώτοι εθελοντές: «Αφιερώνοντας λίγο χρόνο από τη ζωή μας και λίγο σάλιο δίνουμε ζωή σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Μια διαδικασία που πραγματοποιείται σε λίγα λεπτά. Αφού καταγράφουν τα στοιχεία μας, λαμβάνεται ελάχιστο δείγμα σάλιου από τη στοματική μας κοιλότητα. Πρέπει ο λαός μας να αποκτήσει εθελοντική συνείδηση και να έχουμε κατά νου ότι μπορεί να είμαστε ο μοναδικός συμβατός δότης για κάποιον συνάνθρωπό μας. Γινόμαστε μέρος της αλυσίδας όπου άνθρωποι βοηθούν συνανθρώπους τους».

Κ.Μπ.