Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012 08:44

Λειτουργεί στη Μεσσήνη το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Γράφτηκε από την
Λειτουργεί στη Μεσσήνη το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Ξεκίνησε χθες η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μεσσήνης. Για το Πάσχα θα μοιραστούν τρόφιμα σε 10 οικογένειες, ενώ μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί περίπου 700 αιτήσεις. Αυτές θα αξιολογηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα προκειμένου να φτιαχτεί η λίστα με τους ωφελούμενους.
Τα παραπάνω ειπώθηκαν χθες στη συνέντευξη που έδωσαν στο χώρο του παντοπωλείου ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι συλλόγων οι οποίοι βοήθησαν στη συγκέντρωση τροφίμων. Στην προσπάθεια συμμετείχε και ο ΓΠΣ Πάμισος. Ο πρόεδρός του Γιώργος Πετρουλάκης δεσμεύτηκε μάλιστα ότι η ομάδα θα απευθύνει πρόσκληση στην Καλαμάτα και στον Αστέρα Τρίπολης για να γίνει φιλικός αγώνας, με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων για το παντοπωλείο. 
Ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος είπε ότι τις επόμενες μέρες το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα ενισχυθεί και με άλλα είδη. Και τόνισε, όπως και η αρμόδια αντιδήμαρχος Ελένη Τσέλιου, ότι η λειτουργία του αφορά όλους τους δημότες του καλλικρατικού δήμου. Επίσης, τόσο ο δήμαρχος όσο και η αντιδήμαρχος δεσμεύτηκαν για την απόλυτη διαφάνεια στη λειτουργία του παντοπωλείου, καθώς και για την αυστηρή αξιολόγηση των ωφελούμενων με προτεραιότητα σε αυτούς που πληρούν τα απαιτούμενα από τη διαπαραταξιακή επιτροπή κριτήρια. Οσο για τον αριθμό των 10 οικογενειών που θα βοηθηθούν για αρχή, η κ. Τσέλιου εξήγησε ότι δεν μπορούσε στην παρούσα φάση να είναι μεγαλύτερος, γιατί οι υπόλοιπες αιτήσεις δεν είχαν προλάβει να αξιολογηθούν ή είχαν ελλείψεις δικαιολογητικών.  
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στεγάζεται στο υπόγειο του ΚΑΠΗ της Μεσσήνης. Στην πρώτη φάση της λειτουργίας του οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν τα τρόφιμα που τους αναλογούν στο σπίτι. Τα τρόφιμα στην περιφέρεια του δήμου θα διανέμονται από τους εργαζόμενους της "Βοήθειας στο Σπίτι".
Για την προσπάθεια που ξεκινά ο Δήμος Μεσσήνης για τους οικονομικά αδύναμους δημότες του, μίλησαν επίσης ο πρόεδρος της ΚΕΑΔΗΜ Ηλίας Πατσιώτης και ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Γιώργος Δαβίλλας.


NEWSLETTER