Τετάρτη, 16 Μαϊος 2012 09:03

Νεαροί ήρθαν στην Καλαμάτα και εξετάστηκαν για AIDS

Ομάδες νεαρών επισκεπτών που ζουν στην Αθήνα εξετάστηκαν τις τελευταίες μέρες σε μικροβιολογικά εργαστήρια της Καλαμάτας για AIDS. Πρόκειται όμως για μεμονωμένα περιστατικά καθώς σύμφωνα με μικροβιολόγους της πόλης, η αναταραχή που έχει προκληθεί στην Αθήνα από τις οροθετικές ιερόδουλες δεν έχει επηρεάσει την περιοχή μας σε μεγάλο βαθμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι εξετάσεις για AIDS και άλλα αφροδίσια νοσήματα, να παραμένουν στο συνήθη ρυθμό των τελευταίων ετών, με μικρή αύξηση σε ορισμένα εργαστήρια.
Η Γεωργία Καραπατά - Σωφρονά διαπιστώνει πως το ενδιαφέρον του κόσμου έχει αυξηθεί για εξέταση AIDS αλλά ούτε… ουρές σχηματίζονται στα εργαστήρια, ούτε έχει διαπιστώσει κρούσματα το τελευταίο διάστημα.
Η Δέσποινα Κουτσούλη βλέπει πως ο ρυθμός της συγκεκριμένης εξέτασης παραμένει ο ίδιος όπως στο παρελθόν και δεν έχει βρεθεί πρόσφατα κάποιος οροθετικός. Η συγκεκριμένη εξέταση γίνεται κυρίως στο πλαίσιο του προγεννητικού ελέγχου αλλά και από μεμονωμένα άτομα, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια ένταση τελευταία, συνέπεια του θορύβου που έχει προκληθεί στην Αθήνα.
Η Αγγελική Κανελλοπούλου - Ξεπαπαδάκη δε διαπιστώνει κάποια αύξηση. Οπως λέει, το ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη εξέταση παραμένει το ίδιο με το πρόσφατο παρελθόν.
Η Χριστοφίλη Σκαρμούτσου επίσης διαπιστώνει πως ο αριθμός των εξεταζομένων για AIDS δεν έχει αυξηθεί, ενώ ούτε η ίδια έχει διαπιστώσει πρόσφατα κάποιο κρούσμα. Πέρα από τον προγεννητικό έλεγχο που περιλαμβάνει τη συγκεκριμένη εξέταση, εκδηλώνουν ενδιαφέρον να εξεταστούν και άντρες και γυναίκες.
Ο Παναγιώτης Φαληρέας από τη μεριά του διαπιστώνει αύξηση στο ενδιαφέρον του κόσμου, αφού όλο και περισσότεροι εξετάζονται για αφροδίσια νοσήματα, όπως λέει. Την περασμένη μάλιστα εβδομάδα, ειδικά την Παρασκευή και το Σάββατο, παρουσιάστηκαν παρέες φίλων 3 - 4 ατόμων από την Αθήνα που εξετάστηκαν… ομαδικά, χωρίς ευτυχώς να διαπιστωθεί κάποιο κρούσμα. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται όλο και συχνότερα το φαινόμενο Αθηναίοι επισκέπτες να εξετάζονται στην περιοχή μας, ενώ αυξημένο είναι το ενδιαφέρον και των ντόπιων, αντρών και γυναικών, με τους άντρες να ανησυχούν κάπως περισσότερο.
Η Βασιλική Χριστοπούλου και η Β. Βασιλαδιώτη επίσης θεωρούν πως δεν έχει αλλάξει κάτι στην περιοχή μας και η συγκεκριμένη εξέταση γίνεται με το ρυθμό των τελευταίων ετών.

Κ.Δ.