Παρασκευή, 18 Μαϊος 2012 08:35

Εγκαθίστανται μέχρι 20/6 οι δυο τομογράφοι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου εγκαθίστανται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας οι δύο τομογράφοι, στις 15 του μήνα ο νέος αξονικός και στις 20 ο μαγνητικός -συνολικού προϋπολογισμού 1,45 εκατομμυρίων ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Μέσα στον Ιούνιο, εξ άλλου, ξεκινά να λειτουργεί και το κέντρο υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ -σε βαρέος τύπου λυόμενο, στον βόρειο περίβολο του νοσοκομείου-, ενώ δρομολογήθηκε και η πρόσληψη τεχνικού συμβούλου στο νοσηλευτικό ίδρυμα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Στις πιο πάνω ανακοινώσεις προέβη χθες το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος.
Επιπλέον, ο διοικητής επισήμανε ότι στις αρχές του ερχόμενου Ιουνίου υπογράφεται η σύμβαση για την προμήθεια μαστογράφου.
Τον ίδιο καιρό, συνέχισε, αναμένεται να φθάσει στην Καλαμάτα ένα κοντέινερ με ξενοδοχειακό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, αξίας 350.000 δολαρίων, από το Βανκούβερ -δωρεά του εκεί Ροταριανού Ομίλου, μετά από συνεργασία με τον Ροταριανό Ομιλο Καλαμάτας.
Για την ενέργεια αυτή, ο Γ. Μπέζος εξέφρασε δημόσια ευχαριστία προς τον γιατρό Γιώργο Λούρα, πρόεδρο των Ρόταρι στην Καλαμάτα, καθώς και σε ομογενή από τη Μηλίτσα -μόνιμο κάτοικο Βανκούβερ- του οποίου το όνομα, πάντως, δεν ανέφερε.
Παράλληλα, ο διοικητής ενημέρωσε ότι με ικανοποιητικούς ρυθμούς εξελίσσονται τα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ έργα αναβάθμισης -κτηριακής και ενεργειακής- στα Κέντρα Υγείας Αγίου Νικολάου και Πύλου, ενώ σύντομα εντάσσεται και το Κ.Υ. Μεσσήνης, για το οποίο δόθηκε προφορικά έγκριση από τη διαχειριστική αρχή.
Σε καλό δρόμο, είπε ο Γ. Μπέζος, βρίσκονται και οι διαδικασίες για τα περιφερειακά ιατρεία Βλαχόπουλου, Μεθώνης, Αριος και Πεταλιδίου, ενώ δρομολογείται επίσης από το Δήμο Μεσσήνης η παραχώρηση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ενός οικοπέδου στη Βαλύρα για τη δημιουργία περιφερειακού ιατρείου και σε αυτή την περιοχή.
Τέλος, ο διοικητής του νοσοκομείου ανακοίνωσε ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας -μετά από συμφωνία με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θόδωρο Παπαθεοδώρου, τον οποίο ο Γ. Μπέζος συνάντησε προχθές- θα αρχίσει συνεργασία με το Τμήμα Νοσηλευτικής της Σπάρτης, προκειμένου να γίνεται πρακτική των φοιτητών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Η πρακτική θα αφορά σε τομείς όπως το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο και η Ψυχιατρική Κλινική.
Τέλος, όσον αφορά στην πρόσληψη τεχνικού συμβούλου, γνωστοποιήθηκε ότι η σχετική πρόταση του Νοσοκομείου Καλαμάτας -προϋπολογισθείσας δαπάνης 25.000 ευρώ- αξιολογήθηκε θετικά και χθες εκδόθηκε η πράξη ένταξης για την πρόσληψη τέτοιου συμβούλου.
Το έργο του θα είναι η εποπτεία των διαδικασιών ένταξης-ωρίμανσης, η σύνταξη και τήρηση χρονοδιαγραμμάτων, καθώς και η υποστήριξη των διαδικασιών δημοπράτησης και υλοποίησης των έργων.