Δευτέρα, 21 Μαϊος 2012 07:50

Ημερίδες για ελονοσία και ιό του Δυτικού Νείλου διοργανώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Η ελονοσία και ο ιός του Δυτικού Νείλου είναι τα θέματα δύο ημερίδων που θα πραγματοποιηθούν στην Καλαμάτα την ερχόμενη Τετάρτη και το Σάββατο, από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Η ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 2.30 το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας. Το θέμα της είναι: «Πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση της ελονοσίας στην Ελλάδα». Κατά τη διάρκειά της θα αναπτυχθούν θέματα σχετικά με: τα επιδημιολογικά δεδομένα για την ελονοσία στην Ελλάδα (2009-2011), την κλινική εικόνα, την εργαστηριακή διάγνωση και τη θεραπεία της ελονοσίας, τις δράσεις της επιδημιολογικής επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ για την ελονοσία και τα μέτρα προστασίας.
Το Σάββατο στις 7.30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το κοινό, με θέμα «Λοίμωξη Ιού του Δυτικού Νείλου, ελονοσία, μέτρα προστασίας από τα κουνούπια». Στη διάρκειά της θα αναπτυχθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα για την ελονοσία στην Ελλάδα το 2011, η κλινική εικόνα της ελονοσίας και τα επιδημιολογικά δεδομένα για την λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας το 2010 και το 2011. Επίσης, θα γίνει αναφορά στην κλινική εικόνα του ιού του Δυτικού Νείλου, στα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια σε επίπεδο περιφέρειας, στα ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια και στις δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ για την ελονοσία και την λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου.


NEWSLETTER