Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 10:13

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας σε δράση του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Γράφτηκε από την

 

 

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συμμετείχε το διήμερο 15 και 16 Απριλίου στο παιδικό αθλητικό και ποδοσφαιρικό τουρνουά με παράλληλες δράσεις, στο οποίο συμμετείχαν παιδιά από όλη τη Μεσσηνία.

Τα παιδιά που έλαβαν μέρος είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τα στελέχη του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας για θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο της δράσης, η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας επιμελήθηκε τη δημιουργία πληροφοριακού περιπτέρου, όπου τα στελέχη του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας υποδέχτηκαν τους μικρούς επισκέπτες και τους ενημέρωσαν για θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, προβάλλοντας παράλληλα κατάλληλο οπτικό υλικό-διαφάνειες και διανέμοντας έντυπα φυλλάδια. Επιπλέον, όλα τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε πρακτικές ασκήσεις-δραστηριότητες, χρησιμοποιώντας την ειδικά διαμορφωμένη μακέτα κυκλοφοριακής αγωγής και τα γυαλιά προσομοίωσης μέθης, αλλά και να δουν από κοντά τα αστυνομικά οχήματα και τον εξοπλισμό τους.