Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019 08:29

“Το Χαμόγελο του Παιδιού”: Σκέψεις για λειτουργία Κέντρου Στήριξης ή Σπιτιού Φιλοξενίας στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Τη λειτουργία Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας ή Σπιτιού Φιλοξενίας στην Καλαμάτα διερευνά ο Οργανισμός "Το Χαμόγελο του Παιδιού". Αυτές τις ημέρες και μέχρι την Κυριακή (από τις 5 - 11 μ.μ.) η Κινητή Μονάδα του "Χαμόγελου του Παιδιού", στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου για το έργο και τις δράσεις του, βρίσκεται στην προκυμαία του λιμανιού της Καλαμάτας και ενημερώνει φυσικά πρόσωπα, συλλόγους και φορείς της πόλης για την ίδρυση, τις αξίες και τις δράσεις του Οργανισμού, ενώ διατίθενται και λογοτυπημένα είδη για την ενίσχυση των δράσεών του, κυρίως εποχικά αλλά και σχολικά είδη.

Η εκπαιδευτικός και εργαζόμενη στο "Χαμόγελο" Δέσποινα Σιμάκη μιλώντας στην "Ε" για την παρουσία του Οργανισμού στην πόλη εξηγεί ότι αυτό, δηλαδή "η δημιουργία Σπιτιού Φιλοξενίας ή Κέντρου Στήριξης ή οτιδήποτε είναι αυτό το οποίο θα βοηθήσει την πόλη και τους κατοίκους της και θα μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι στην πόλη της Καλαμάτας, είναι ένας απώτερος στόχος".

Πρωταρχικό μέλημα του Οργανισμού αυτή τη στιγμή είναι "να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο, να γνωριστούμε καλύτερα, να ακούσουμε και τις δικές τους προτάσεις, τις δικές τους ιδέες και να μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί ακόμη περισσότερο στο μέλλον". Πολύτιμος βοηθός της Δ. Σιμάκη σε αυτό το εγχείρημα είναι η Ισιδώρα, η οποία "έχει μεγαλώσει στον Οργανισμό μας και θέλει κι αυτή με τη σειρά της να βάλει το δικό της λιθαράκι στην προσπάθεια".   

 

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ 

Χθες, δεύτερη μέρα παρουσίας του Οργανισμού στο χώρο που τους παραχώρησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας στην προκυμαία του λιμανιού και μέχρι στιγμής, λέει η Δ. Σιμάκη, ο κόσμος έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμά τους. "Δεχόμαστε κυρίως ομάδες πολιτών οι οποίοι διατυπώνουν την επιθυμία τους να συνεισφέρουν στο έργο μας και εκφράζουν την επιθυμία τους να ενημερωθούν περισσότερο για τις δράσεις και το έργο του Οργανισμού μας", αναφέρει η ίδια. Εκτός από τους ιδιώτες "Το Χαμόγελο του Παιδιού" επιδιώκει την επαφή και με φορείς της πόλης και συλλόγους, οι οποίοι επιθυμούν να ενημερωθούν για τις δράσεις του Οργανισμού και γενικότερα για τη φιλοσοφία του. Κυρίως όμως "θέλουμε να επικοινωνήσουμε σημαντικές δράσεις οι οποίες δεν γίνονται ευρέως γνωστές και θέλαμε πάρα πολύ να γνωρίσουμε τον κόσμο της Καλαμάτας, θέλουμε πάρα πολύ να δούμε την ανταπόκριση που έχει το έργο μας στην πόλη, ευελπιστώντας ότι στο μέλλον θα κάνουμε κάτι πολύ όμορφο και στη δική σας περιοχή", λέει καταλήγοντας.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες ή για τον προγραμματισμό και την οργάνωση  ενημερώσεων μπορεί κανείς να επικοινωνεί στο email: Odysseas@hamogelo.gr ή να καλεί στο τηλ. 6985-635584.

Ν.Κ.