Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 09:56

Εκπαιδευτική δράση του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας για ΚΑΡΠΑ και χρήση απινιδωτή

Γράφτηκε από τον
Εκπαιδευτική δράση του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας για ΚΑΡΠΑ και χρήση απινιδωτή

 

Εκπαιδευτική δράση με θέμα την ενημέρωση ομάδων του πληθυσμού για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED) διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Τριφυλίας.

Η δράση έχει στόχο να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει τους πολίτες στην παροχή πρώτων βοηθειών με τις συγκεκριμένες μεθόδους που μπορούν να αποβούν κρίσιμες και σωτήριες για αρκετούς ανθρώπους που θα τις χρειαστούν. Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης θα διαρκέσει πέντε ώρες και όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν πρέπει να το δηλώσουν μέχρι τις 21 Νοεμβρίου.

Σε σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, που μας έχει συνηθίσει σε κοινωνικές δράσεις, τονίζεται: «Οι πολίτες παρευρίσκονται συχνά σε επείγουσες και απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις. Αν έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση μπορούν αποτελεσματικά να διασώσουν μία ζωή. Οι δεξιότητες της βασικής υποστήριξης ζωής μπορεί να γίνουν απλές και να μεταδοθούν εύκολα. Σαν αποτέλεσμα αυτής της δράσης είναι η κατανόηση ότι η έγκαιρη έναρξη της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και η έγκαιρη απινίδωση από τους παρευρισκόμενους, αυξάνουν τις πιθανότητες επιβίωσης των θυμάτων ανακοπής. Στη διάρκεια των εκπαιδεύσεων οι εκπαιδευτές θα παρουσιάσουν την

καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση με προπλάσματα και εκπαιδευτικούς απινιδωτές και θα ενθαρρύνουν τους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν και αυτοί. Επίσης θα γνωστοποιηθεί και η εκπαιδευτική δράση του ΕΚΑΒ σε ομάδες πληθυσμού. Προς ενημέρωσή σας η εκπαίδευση ομάδων πληθυσμού είναι εγκεκριμένο και πιστοποιημένο πρόγραμμα από το ΕΚΑΒ και περιλαμβάνει θεωρία και πρακτική άσκηση στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕΑ) και πρώτες βοήθειες στην αντιμετώπιση επειγουσών και απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων. Το πρόγραμμα διαρκεί 5 ώρες και η εκπαίδευση των συμμετεχόντων περιλαμβάνει πρακτική άσκηση σε προπλάσματα και χρήση εκπαιδευτικών ΑΕΑ (αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών). Μετά το πέρας της εκπαίδευσης θα αποσταλούν στους συμμετέχοντες βεβαιώσεις παρακολούθησης του προγράμματος».

Υπογραμμίζεται επίσης ότι για την καλύτερη διεκπεραίωση των αιτημάτων για εκπαίδευση, η επικοινωνία μπορεί να γίνεται με τον διασώστη - εκπαιδευτή του τομέα Φιλιατρών Γεώργιο Ηλιόπουλο στο τηλ 6949-448831.

Σε πρώτη φάση όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην εκπαιδευτική αυτή δράση θα πρέπει να στείλει μήνυμα (inbox) στη σελίδα του Εμπορικού Συλλόγου, όπου θα αναγράφει τα τέσσερα παρακάτω στοιχεία: ονοματεπώνυμο, φύλο, ηλικία, τηλέφωνο επικοινωνίας, ώστε να συγκεντρωθεί ο αριθμός των ατόμων που ενδιαφέρονται

(μέχρι 21/11/2019). Εν συνεχεία θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση για την ημερομηνία και τον τόπο τέλεσης της εκπαίδευσης.

Για πρόσθετες πληροφορίες όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να καλούν στα τηλ.: 6970-015033 (Δημήτρης Τερζής), 6947-322767 (Αρης Παναγιωτόπουλος) και 6948-046040 (Σπύρος Χηνόπουλος).

Κ.Μπ.


NEWSLETTER