Σάββατο, 01 Δεκεμβρίου 2012 09:44

Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας: Εμβολιάστηκαν χθες ανασφάλιστα παιδιά

Γράφτηκε από τον

ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΩΡΕΑ ΑΠΟ ΤΗ Β. ΚΑΡΕΛΙΑ

Εμβολιασμός ανασφάλιστων παιδιών πραγματοποιήθηκε χθες στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλαμάτας, με τη βοήθεια εθελοντών παιδιάτρων και επισκεπτριών υγείας. Μεταξύ αυτών ήταν και μωρά που εμβολιάστηκαν για πρώτη φορά.
Η παιδίατρος - εθελόντρια Γαρυφαλλιά Χιώτη επεσήμανε ότι «φαίνεται πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη στην Καλαμάτα για τον εμβολιασμό παιδιών» και σημείωσε πως «υπάρχει ανάγκη που πρέπει να καλυφθεί από εθελοντική βοήθεια από όλους τους ανθρώπους. Και αυτό γιατί δεν υπάρχουν τόσα πολλά φάρμακα και τόσα πολλά εμβόλια».
Η κ. Χιώτη ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν οικονομικά σε αυτήν την προσπάθεια, όπως η Βίκυ Καρέλια και όσους έχουν προσφέρει φάρμακα από το φαρμακείο του σπιτιού τους, τονίζοντας πως «είναι πολύτιμα, ανεκτίμητα».
Επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν παιδιά και στην Καλαμάτα που δεν μπορούν να εμβολιαστούν, δεν έχουν ταμείο και δεν έχουν τα φάρμακά τους. Η γιατρός παρατήρησε πως εξαιτίας αυτής της κατάστασης έχουν ξαναγυρίσει παλιές αρρώστιες στα παιδιά κι εξέφρασε το φόβο ότι μπορεί τα πράγματα να γίνουν πολύ χειρότερα.
Στο χώρο του ιατρείου βρέθηκε και η Βίκυ Καρέλια, που προσέφερε 5.000 ευρώ για την αγορά εμβολίων.
Γ.Σ.