Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 20:43

Μεσσηνία: Πρόγραμμα απογευματινών ομάδων δημιουργικής απασχόλησης ΑμεΑ

Μεσσηνία: Πρόγραμμα απογευματινών ομάδων δημιουργικής απασχόλησης ΑμεΑ

Για έκτη συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Φίλων ΑΜΕΑ (ΣΥΦΑΜΕΑ) Μεσσηνίας υλοποιεί πρόγραμμα απογευματινών ομάδων δημιουργικής απασχόλησης ΑμεΑ.

Με οδηγό την προηγούμενη εμπειρία και κεντρικό στόχο τη σχέση των ΑΜΕΑ με την κοινωνία, ο ΣΥΦΑΜΕΑ συνεχίζει και εδραιώνει συνεργασίες με φορείς της Καλαμάτας. Εμπλουτίζει τις δράσεις μέσα στην πόλη, αλλά παράλληλα κρατά σταθερή την παρουσία του στον χώρο του ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας.

Φέτος όμως, είναι μια διαφορετική χρονιά. Λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα, τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες προστασίας και εφαρμόζοντας συγκεκριμένα πρωτόκολλα για τα ΑΜΕΑ, ο σύλλογος αναγκαστικά μείωσε τον αριθμό των μελών του καθώς και των εθελοντών σε κάθε ομάδα.

Ετσι δημιούργησε τις εξής ομάδες:

- Δευτέρα 4.30 - 5.30 μ.μ.: Ομάδα Κεραμικής στο Καλλιτεχνικό Στέκι.

- Τρίτη 5 - 7 μ.μ.: Δύο Ομάδες Μαγειρικής και δύο Ομάδες Γυμναστικής στο ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας.

- Τετάρτη 6.30 - 7.30 μ.μ.: Ομάδα Εξωτερικών Δράσεων, με θέμα "Γνωρίζω την πόλη μου".

- Κάθε δεύτερη Τετάρτη 5 - 6.30 μ.μ.: Ομάδα Οδηγισμού, με θέμα “Φροντίζω την πόλη μου”.

- Κάθε δεύτερο Σάββατο 5 - 6 μ.μ.: Ομάδα Μουσικής στη Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Το πρόγραμμα συντονίζει η φιλόλογος - ειδική παιδαγωγός Μαρία Αργυροπούλου και υποστηρίζεται από την ψυχολόγο Μαρία Γιαννουκάκη. Ψυχή του προγράμματος όπως πάντα οι εθελοντές του ΣΥΦΑΜΕΑ οι οποίοι στηρίζουν τις ομάδες με συνέπεια, υπευθυνότητα και αγάπη.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι την Κυριακή 4 Οκτωβρίου έγινε η έναρξη των δραστηριοτήτων με την Ομάδα Κεραμικής στο Καλάμι, στο κτήμα του κεραμίστα - εκπαιδευτή Ηλία Χριστόπουλου. Εκεί τα μέλη, οι εθελοντές και το Δ.Σ. του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλη την διαδικασία ψησίματος των έργων των μελών με τον παραδοσιακό τρόπο (ρακού). Στη διαδικασία αυτή συμμετείχε η κεραμίστρια Μαρηλιάνα Διαμαντάκη.

Ν.Κ.