Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 20:30

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Γράφτηκε από την
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Την «Κιβωτό του Κόσμου» στα Γιαννιτσάνικα της Καλαμάτας επισκέφτηκαν την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας Σωτήρης Αργυρόπουλος και ο αντιπρόεδρος Παύλος Μπουζιάνης.


Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου συνομίλησαν για τη λειτουργία της «Κιβωτού» με τον εμπνευστή και δημιουργό της, πατέρα Αντώνιο, που αυτές τις ημέρες βρίσκεται στη δομή της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Οπως ο πατέρας Αντώνιος σημείωσε, στις δομές φιλοξενούνται παιδιά που φτάνουν στην «Κιβωτό» κατόπιν εισαγγελικών αιτήσεων. Ειδικοί παιδαγωγοί και κοινωνικοί λειτουργοί δημιουργούν μία στοργική οικογένεια για τα παιδιά και τα βοηθούν να σταθούν στα πόδια τους, να μορφωθούν ή να εξειδικευτούν, προκειμένου να ενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό σύνολο. Επιπλέον, στηρίζονται συμβουλευτικά και μονογονεϊκές οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Ο κ. Μπουζιάνης τόνισε ότι βούληση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας είναι να συνδράμει έμπρακτα στο πολυποίκιλο και θεάρεστο κοινωνικό έργο που προσφέρει η «Κιβωτός». Επίσης, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας συνεχάρη τον πατέρα Αντώνιο για το έργο του και εξέφρασε την άποψη ότι όλοι μέσω της εθελοντικής προσφοράς θα πρέπει να αναζητήσουν τρόπους που θα συμβάλουν στην ενίσχυση του έργου της «Κιβωτού» στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, ανοίγοντας μια μεγάλη αγκαλιά για παιδιά που αναζητούν αγάπη και φροντίδα.  
Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας σε συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα τη συνεχή οικονομική στήριξη της δομής με τη βοήθεια όλων των φαρμακοποιών της Μεσσηνίας, για το πολυδιάστατο και εξαιρετικά σημαντικό έργο που προσφέρει.


NEWSLETTER