Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 08:40

Καλαμάτα: Γεύματα για άπορες οικογένειες μοιράζει το κατάστημα “Κεντρικόν” (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Γεύματα για άπορες οικογένειες μοιράζει το κατάστημα “Κεντρικόν” (βίντεο)

Γεύματα αγάπης για άπορες οικογένειες της Καλαμάτας φτιάχνει και μοιράζει την Κυριακή το κατάστημα “Κεντρικόν”, στο αναψυκτήριο, απέναντι από το παλιό Δημαρχείο της πόλης.

Η αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία που πραγματοποιήθηκε και χθες, κατέδειξε ότι η ανέχεια στην Καλαμάτα είναι πολύ μεγάλη, μεγαλύτερη απ’ αυτή που είχαν εκτιμήσει αρχικά οι εμπνευστές της.

Στην κουζίνα του καταστήματος συναντήσαμε και συνομιλήσαμε με τους μάγειρες Πέτρο Βρυώνη και Αλέξανδρο Παπαδάκη.

“Συνεχίζουμε και μαγειρεύουμε για τις οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη”, μας είπε ο Π. Βρυώνης και παρατήρησε πως μας “ευχαριστεί που βοηθάμε και εξυπηρετούμε κόσμο”.

“Συνεχίζουμε για 4η εβδομάδα, έχουμε ξεπεράσει τα 600 με 700 γεύματα. Δεν το περίμενα να υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη σε οικογένειες της Καλαμάτας”, επεσήμανε ο Αλ. Παπαδάκης.

Ανέφερε ότι ξεκίνησαν με 130 γεύματα και αναμένεται να ξεπεράσουν τα 170.

Ο Π. Βρυώνης σημείωσε ότι παίρνουν δύναμη, γιατί δουλεύουν για ανθρώπους που έχουν ανάγκη και ευχαρίστησε τον ιδιοκτήτη του “Κεντρικόν” Παναγιώτη Μπούχαλη που είχε την πρωτοβουλία για τα “γεύματα αγάπης”, τα παιδιά που έρχονται και βοηθούν αφιλοκερδώς και τους συναδέλφους που στέλνουν μηνύματα, για να πάνε να βοηθήσουν.

Ο εθελοντής ντελιβεράς Γιάννης Παπαγεωργίου παρατήρησε ότι είναι πρωτοποριακό αυτό που γίνεται και ευχήθηκε να το κάνουν και άλλοι επαγγελματίες κι επιχειρηματίες της πόλης, γιατί και η μικρή βοήθεια είναι πολύτιμη. Μας είπε πως είναι μεγάλη η χαρά που δίνουν σε οικογένειες με μικρά παιδιά και αφού ανέφερε ότι υπάρχουν και οικογένειες που ντρέπονται, επεσήμανε πως και ο τελευταίος Καλαματιανός πρέπει να έχει φαγητό.

Γ.Σ.


NEWSLETTER