Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013 14:21

Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα

Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα

Ευρύ κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, για συμμετοχή στην αυριανή απεργία, απηύθυνε χθες σε συνέντευξη Τύπου η γραμματεία του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας και το Συνδικάτο των Υπαλλήλων του Ιδιωτικού Τομέα. Το ΠΑΜΕ διοργανώνει και συγκέντρωση αύριο στην Πλατεία 23ης Μαρτίου στις 11 το πρωί.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Βαγγέλης Λαμπρόπουλος και ο γραμματέας Θεόδωρος Λυριτζής καταρχάς είπαν πως ο λαός πρέπει να απαιτήσει να μην θεσπιστούν άλλα χαράτσια και να καταργηθούν τα ήδη υπάρχοντα. Τόνισαν πως οι εργαζόμενοι οφείλουν να σταματήσουν τα μέτρα καταστολής που λαμβάνονται απέναντι σε εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους. 

Τα μέλη του ΠΑΜΕ κατήγγειλαν τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας και την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αρνήθηκαν να ψηφίσουν την πρόταση του ΠΑΜΕ για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση, παρότι όπως αρχικά είπαν, συμφωνούσαν με τους άξονές της. Μάλιστα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, τα μέλη Παναγιώτης Κουφαλάκος και Βαγγέλης Λαμπρόπουλος αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης, για αυτόν ακριβώς το λόγο. 

Γ.Σαρ.