Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 08:47

Πασχαλινό bazaar από το Σύλλογο “Φλόγα” στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Ενα ξεχωριστό bazzar με πασχαλινά και άλλα εορταστικά δώρα διοργανώνουν για τα παιδιά με καρκίνο οι εθελοντές και φίλοι του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», στην Καλαμάτα.

Το κιόσκι έχει στηθεί από την περασμένη Παρασκευή στην κεντρική πλατεία και θα λειτουργεί από νωρίς το πρωί έως τις 8 το βράδυ, μέχρι την ερχόμενη Κυριακή.

Μπορεί ο τρόπος εορτασμού του φετινού Πάσχα να είναι αβέβαιος λόγω της πανδημίας, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν έχει εμποδίσει ήδη πολλούς συμπολίτες μας να σπεύσουν στο bazzar της «Φλόγας» μιας και όπως εξήγησε στην «Ε» η εθελόντρια του συλλόγου Ιωάννα Σβουρένου, το άναμμα μιας λαμπάδας δεν αφορά μόνο τις εκκλησίες αλλά και το ίδιο το σπίτι, ιδίως σε εποχές περιορισμών όπως αυτές που διανύουμε.

Πέρα από λαμπάδες, μπορεί να προμηθευτεί κανείς βιβλία, τετράδια ζωγραφισμένα από παιδιά του συλλόγου, στυλό, μαρκαδόρους, παιχνίδια ζωγραφικής καθώς και παραμύθια. Ολα τα προαναφερόμενα είδη καθώς και πολλά ακόμα πωλούνται και στο e-shop της «Φλόγας», σε περίπτωση που δεν προλάβει κάποιος να τα πάρει από το bazzar.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ

«Εν μέσω της κατάστασης που διανύουμε ελέω κορονοϊού, μη γνωρίζοντας αν ο κόσμος θα μπορέσει να πάει στις εκκλησίες ή αν από φόβο θα μείνει σπίτι του, εμείς κάνουμε το καθήκον μας, στηρίζοντας τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια. Οποια και να είναι η εξέλιξη για το Πάσχα, το καθιερωμένο άναμμα της λαμπάδας θα γίνει ίσως όπως και πέρυσι στα μπαλκόνια, οπότε με το σκεπτικό αυτό καλούμε όσους το επιθυμούν να περάσουν από την πλατεία και να στηρίξουν την προσπάθειά μας. Ηδη η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη, κρίνοντας κυρίως από την κίνηση του περασμένου Σαββατοκύριακου. Αυτή ουσιαστικά είναι η πέμπτη χρονιά που στήνουμε bazzar εδώ, στο κέντρο της πόλης, και αυτό το οφείλουμε στους ανθρώπους που μας στηρίζουν, γι’ αυτό τους χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ» ανέφερε η κ. Σβουρένου.

«Είμαστε φίλοι και εθελοντές της “Φλόγας”, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν είμαστε και άνθρωποι με συναισθήματα και δοτικότητα. Οποιος έρθει και αγοράσει κάτι, ξέρει πως βοηθάει τα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και τις οικογένειές τους που μάχονται μαζί τους» κατέληξε.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

«Από το 1982 η “Φλόγα” φωτίζει και ζεσταίνει τα παιδιά με καρκίνο όλης της χώρας. Συμπαραστεκόμαστε στις οικογένειες και αγωνιζόμαστε για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο. Η “Φλόγα” καίει και θα καίει όσο υπάρχουν παιδιά που το έχουν ανάγκη και όσο έχουμε κοντά μας όλους εσάς» τονίζεται στο κεντρικό μήνυμα του floga.org.gr, υπενθυμίζοντάς μας πόσο πολύτιμος είναι ο εθελοντισμός σε τόσο ευαίσθητα ζητήματα.

Τ.Αν.