Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 22:04

Απονομή υποτροφιών Αριστείων Παναγιώτη (Πήτερ) Χρ. Χανδρινού

Γράφτηκε από την

Η απονομή των υποτροφιών και των αριστείων Παναγιώτη (Πήτερ Χρ. Χανδρινού) έγινε την Κυριακή στην Αρτεμισία.

Απονεμήθηκαν στους εισαχθέντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση Βασιλική Α. Φωτοπούλου, Αντωνία Κ. Ξυπολίτου, Αριάδνη Δ. Ηλιοπούλου, Ελένη Ν. Καρκανιά, Μαρία Π. Διονυσοπούλου, Χρήστο – Σωτήρη Σ. Κώστα Ξυλά, Ελένη Χ. Αντωνοπούλου, Χριστίνα Κ. Μπάνου, Μαρία – Βασιλική Β. Βασιλάκη.
Αριστεία απονεμήθηκαν επίσης στην καθηγήτρια φυσικής Γεωργία Ηλ. Λαζάρου και στον Περικλή Ν. Αντωνακάκη για την απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος.
Φέτος υπήρχε και μια ξεχωριστή διάκριση. Συγκεκριμένα αποδόθηκε αριστείο στον Νέστορ – Αλέξανδρο Μαντόναλντ, ο οποίος κατάγεται από την Αρτεμισία και πήρε αρίστευσε στον παγκόσμιο διαγωνισμό και απέκτησε δικαίωμα εισαγωγής σε όποιο Πανεπιστήμιο του κόσμου επιθυμεί. Ο ίδιος επέλεξε το Πανεπιστήμιο του Τορόντο.
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Σάββας Ρομπόλης και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας Βασίλης Κοσμόπουλος, οι οποίοι έκαναν και απονομές.
Η εκπρόσωπος της οικογένειας και πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργία Βασιλάκη στην ομιλία της ανέφερε τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής (τον εκπρόσωπο της Κοινότητας Παναγιώτη Διονυσόπουλο, τον Ηλία Αθ. Λάζαρο, την Ελένη Σπ. Παπαβασιλοπούλου-Λάμπρου και τον καθηγητή Μάριο Αθανασόπουλο).
Μεταξύ άλλων σημείωσε: “Ο κύριος Χρήστος Χανδρινός και η αξιολάτρευτη σύζυγός του Βασιλική, ανήκουν στην σπάνια κατηγορία ανθρώπων, που έχουν την δύναμη να μετουσιώνουν τον πόνο και την απώλεια, σε δύναμη αγάπης και προσφοράς και αυτό είναι το μόνο πράγμα που αξίζει, να δίνουμε στους άλλους, ακόμη κι όταν εμείς, έχουμε βιώσει μεγάλες απώλειες. Μας το δείχνουν περίτρανα με την διαρκή συνδρομή και παρουσία τους, σε ότι ανάγκη έχει ο τόπος μας, με κάθε μορφής έργο. Το δείχνουν περίτρανα, τροφοδοτώντας τα Αριστεία τον Νεοεισαχθέντων σπουδαστών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, των Αποφοίτων Μεταπτυχιακού, Διδακτορικού και Μεταδιδακτορικού τίτλου και πέραν όλων των ανωτέρων, το καλοκαίρι του 2022, καθιερώνεται με την προτροπή τους, ετήσια συνάντηση, των τιμηθέντων με το Αριστείο Παναγιώτη (Πήτερ) Χρ. Χανδρινού με την προσδοκία, να δημιουργηθεί ένας άρρηκτος δεσμός των νέων μας, με τον γενέθλιο τόπο των παππούδων τους, την Αρτεμισία! Ο ίδιος, έχοντας βιώσει τις πιο σκληρές εποχές της ιστορίας της, διαμόρφωσε την ιδιαίτερη προσωπικότητα του”.
Επιπλέον συνεχάρη τους νέους σπουδαστές μας για τις μέχρι τώρα επιτυχίες τους και τους κάλεσε στην νέα ακαδημαϊκή πορεία τους, να αγωνιστούν με βαθιά πίστη στις ανθρωπιστικές αξίες και τα ιδεώδη!.