Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 21:33

Καθάρισαν δύο ακόμα δεξαμενές στην Αλαγονία

Γράφτηκε από την
Καθάρισαν δύο ακόμα δεξαμενές στην Αλαγονία

Στον καθαρισμό δύο ακόμη μεγάλων δεξαμενών στον Ταΰγετο προχώρησε η Κοινότητα Αλαγονίας, συνεχίζοντας σε συνεργασία με δημιουργικούς εθελοντές την προσπάθεια συντήρησης των υποδομών πυρόσβεσης - άρδευσης.

Η μία δεξαμενή που καθαρίστηκε ήταν αυτή της θέσης Καλαμαρά, η οποία βρίσκεται 200 μόλις μέτρα από την πλατεία του χωριού και είχε γεμίσει κυρίως από φερτά υλικά μετά την κατολίσθηση της περιοχής το 2019. Τα υλικά απομακρύνθηκαν με τη συνδρομή των εργατών πυρόσβεσης της Αλαγονίας και των Πηγών, των εθελοντών που συμμετείχαν, καθώς και του εργολάβου που δραστηριοποιείται αυτόν τον καιρό στην περιοχή.
Η δεύτερη δεξαμενή που καθαρίστηκε ήταν στην περιοχή Σταψιές επί της οδού Πλατάνα - Μάνεση. Η συγκεκριμένη δεξαμενή δεν είχε τροφοδότηση με νερό.
Μέσα από μια πλούσια σε ενέργειες προσπάθεια, όπου η ΔΕΥΑΚ παραχώρησε σωληνώσεις άνω του μισού χιλιομέτρου και ο Δήμος Καλαμάτας διέθεσε εκσκαφικό όχημα και χειριστή, μαζί με τη συνεργασία του εργάτη πυρόσβεσης Αλαγονίας και των δημιουργικών εθελοντών που συμμετείχαν, επιτεύχθηκε η υδροδότηση της δεξαμενής με σωλήνωση που υπογειοποιήθηκε, ώστε να είναι ασφαλής σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως στο πλαίσιο των εργασιών αυτών η Κοινότητα Αλαγονίας προέβη και σε δράση καθαρισμού αγροτικών δρόμων, ώστε να γίνεται εύκολα η διέλευση βαρέων οχημάτων, δηλαδή πυροσβεστικών και μηχανημάτων έργου, όποτε χρειαστεί.
Η Κοινότητα Αλαγονίας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της προς όλους, υπηρεσίες, φορείς και πολίτες, που με ζέση έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή, ώστε να προχωρεί υπό δύσκολες συνθήκες, κάνοντας πράξη την αγάπη όλων μας για το δάσος και το βουνό του Ταϋγέτου, που όπως όλα δείχνουν είναι σε διαρκή κίνδυνο πυρκαγιάς, ο οποίος κάποιες φορές είναι ιδιαίτερα αυξημένος.


NEWSLETTER