Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 22:22

Εθελοντικός καθαρισμός στην Παραλία Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Εθελοντικός καθαρισμός στην Παραλία Καλαμάτας

Εθελοντικό παράκτιο καθαρισμό στην Παραλία Καλαμάτας διοργανώνουν αύριο η Karabinis Medical, o Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Νότιας Πελοποννήσου (ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ) και ο Δήμος Καλαμάτας, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος της εταιρείας «Η φροντίδα για το περιβάλλον είναι στο DNA μας».

Η συγκέντρωση των εθελοντών θα γίνει στις 4 μ.μ., στην περιοχή του «Πανελληνίου».
Το πρόγραμμα «Η Φροντίδα για το περιβάλλον είναι στο DNA μας» αποτελεί μια πρωτοβουλία της Karabinis Medical και των συμπληρωμάτων διατροφής «Science of Nature – SON», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού. Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές, το πρόγραμμα στοχεύει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και στην ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος από την ρύπανση. Στη δράση, που θα γίνει αύριο στην Καλαμάτα, στατηγικοί συνεργάτες των προαναφερόμενων διοργανωτών παραμένουν το Ελληνικό Φαρμακείο και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Η τελευταία θα παραλάβει τα σκουπίδια που θα συλλεχθούν από τις παραλίες και θα τα πάει για ανακύκλωση.
Το Ελληνικό Φαρμακείο επίσης στο πλαίσιο του προγράμματος συνεχίζει να στηρίζει την ανάδειξη της αξίας της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς ολοένα αυξάνει και ο αριθμός των φαρμακείων που τοποθετούν τους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης powered by SON, δίνοντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα να συμβάλουν και οι ίδιοι ενεργά στη μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από το πλαστικό.
Ο Απόστολος Καραμπίνης, ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Karabinis Medical. δήλωσε μεταξύ άλλων για τη δράση: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που στο πλευρό μας έχουμε συμμάχους οι οποίοι ενστερνίζονται το όραμά μας για έναν πιο καθαρό και βιώσιμο πλανήτη».

(Φωτογραφία αρχείου)

 


NEWSLETTER