Τρίτη, 14 Μαϊος 2013 11:25

Στροφή καταναλωτών στα φθηνά προϊόντα

Γράφτηκε από την
Στροφή καταναλωτών στα φθηνά προϊόντα

Από τα σούπερ μάρκετ και τα είδη ρουχισμού και σπιτιού, μέχρι το βιβλιοπωλείο και το συνεργείο αυτοκινήτων, οι καταναλωτές στρέφονται στα φθηνά προϊόντα. Μάλιστα η τάση αυτή στην αγορά έχει οδηγήσει και τους ίδιους τους επαγγελματίες να προτείνουν από μόνοι τους στον πελάτη πιο οικονομικές λύσεις. 

 

Ομως για να καταφέρει να σταθεί υπό αυτές τις συνθήκες μια επιχείρηση που θέλει να πουλάει φθηνά, θα πρέπει αναγκαστικά να ρίξει την ποιότητα - έτσι, όπως λένε στην "Ε" η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Λίλιαν Ψηλάκη, ο γεν. γραμματέας της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου Βαγγέλης Ευαγγελίου και ο πρόεδρος του Σωματείου Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μεσσηνίας Θανάσης Βασιλόπουλος "η φθήνια... τρώει την ποιότητα".

«Ανάλογα με τη ζήτηση της αγοράς κάνουμε με τη σειρά μας τις προμήθειές μας, κι ο κόσμος τώρα που μειώνεται ο μισθός και η σύνταξή του, και πληρώνει εξοντωτικούς φόρους, αναγκάζεται να ζητάει όλο και πιο φθηνά εμπορεύματα» διαπιστώνει η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Λίλιαν Ψηλάκη. Ομως όπως λέει «δεν σημαίνει ότι το φθηνό είναι και το συμφερότερο, γιατί ό,τι πληρώνεις παίρνεις, και κάποια στιγμή οι καταναλωτές θα καταλάβουν ότι αγοράζοντας φθηνά κάνουν τα διπλά έξοδα». Γιατί, όπως εξηγεί, ένα πολύ φθηνό προϊόν δεν έχει ποιότητα και αντοχή στην χρήση και γρήγορα το πετάς - όμως «αναγκαστικά, επειδή το καταναλωτικό κοινό ζητάει όλο και πιο φθηνά προϊόντα, η αγορά κατακλύζεται από πιο ευτελή εμπορεύματα». 

Στο ερώτημα αν οι επαγγελματίες μπορούν να σταθούν στην αγορά πουλώντας πολύ φθηνά, απαντά:

«Είναι ανάλογα τι αγοράζεις, αν αγοράζεις φθηνά, πουλάς φθηνά και έχεις τζίρο - αν αγοράζεις ακριβά και πουλάς φθηνά σαφώς δεν θα μπορείς να αντικαταστήσεις το εμπόρευμά σου και θα φύγεις από την αγορά». 

 

ΦΘΗΝΟ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ

Τη βεβαιότητα ότι η στροφή του καταναλωτικού κοινού στα φθηνά προϊόντα θα έχει ημερομηνία λήξης εκφράζει ο γεν. γραμματέας της ΟΕΣΠ Βαγγέλης Ευαγγελίου. «Οι άσχημες οικονομικές συγκυρίες έχουν στρέψει τους καταναλωτές στο φθηνό προϊόν, αλλά πιστεύω ότι γρήγορα θα στραφούν και πάλι στα επώνυμα είδη», λέει. Η βεβαιότητά του αυτή πηγάζει στο ότι «σε μηδέν χρόνο παρουσιάζονται προβλήματα, είτε πρόκειται για ένα φθηνό ρούχο, είτα για παπούτσι, τα οποία αναγκάζονται να διπλοπληρώσουν γιατί χαλάνε ή προκαλούν δερματικές αλλεργίες». Κι επειδή "το φθηνό το κρέας τα σκυλιά το τρώνε", αναφέρει ως παράδειγμα το πολύκροτο διατροφικό σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας. «Τα φθηνά προϊόντα με το κρέας αλόγου επιβεβαιώνουν ότι το φθηνό δεν είναι και ποιοτικό, αλλά και ότι γρήγορα οι καταναλωτές θα στραφούν και πάλι σε πιο ποιοτικές αγορές, γιατί έτσι θα διαπιστώσουν διαφορά και στην τσέπη τους», λέει ο κ. Ευαγγελίου. 

Επιπλέον επισημαίνει ότι μια επιχείρηση δεν μπορεί να κρατηθεί στην αγορά όταν αναγκάζεται να "σκοτώνει" τις τιμές, διατηρώντας παράλληλα την ίδια ποιότητα. Οπότε, μειώνονται οι παραγγελίες ή πέφτει η ποιότητα για να μη μείνει στο ράφι το εμπόρευμα. «Αν το εμπόρευμα δεν πουληθεί, δεν θα υπάρχουν τα χρήματα για να πληρωθούν οι προμηθευτές, οι οποίοι δεν δέχονται επιταγές ακόμη και όταν πρόκειται για δοκιμασμένες μέσα στο χρόνο συνεργασίες», αναφέρει καταλήγοντας. 

 

ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΣ

Ο πρόεδρος του Σωματείου Επισκευαστών Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων Μεσσηνίας Θανάσης Βασιλόπουλος διαπιστώνει την τάση αυτή και στον κλάδο των ανταλλακτικών και επισκευής αυτοκινήτων. «Το σέρβις του αυτοκινήτου ή η επισκευή του θεωρούνται πολυτέλεια με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες», αναφέρει - και προσθέτει πως «ακόμη και αν η επισκευή αφορά τα φρένα, που είναι θέμα ασφάλειας, θα πάνε το αυτοκίνητο για επισκευή μόνο όταν φτάσει στα όρια και θα ψάξουν την πιο φθηνή λύση». Λέει ακόμη πως ο κόσμος ζητάει από μόνος του μεταχειρισμένα ή ιμιτασιόν ανταλλακτικά προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα από το σέρβις ή την επισκευή και καταλήγει σε ένα συνεργείο αφού πρώτα ρωτήσει κι αλλού τιμές.  

«Πολλοί συνάδελφοι είχαμε σταματήσει το 2003 να κάνουμε εισαγωγές σε μεταχειρισμένα ανταλλακτικά γιατί όλοι ζητούσαν καινούργια και έμεναν στο ράφι», σημειώνει ο κ. Βασιλόπουλος. Ομως, «από το 2009 έχουν αλλάξει τα δεδομένα και πλέον η φθήνια... τρώει την ποιότητα».

 

 


NEWSLETTER