Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013 19:28

Γέμισε προσκόπους το δάσος της Ελαίας (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
Γέμισε προσκόπους το δάσος της Ελαίας (φωτογραφίες)

Για ακόμη μια χρονιά το δάσος της Ελαίας έχει γεμίσει με παιδικές φωνές από τους προσκόπους που έχουν κατασκηνώσει σε αυτό και περνούν το καλοκαίρι τους. Πρόσκοποι από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας βρίσκονται αυτές τις μέρες εκεί, ενώ σε λίγες μέρες αναμένεται και η άφιξη του ελληνογαλλικού συστήματος Παρισίου, όπως και Ελληνοαμερικάνων παιδιών που θα περάσουν τις διακοπές τους μαζί με τους προσκόπους.

 

Οπως μας επισήμαναν οι επικεφαλής των συστημάτων που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην περιοχή, το δάσος αυτό είναι μοναδικό για τέτοιες δραστηριότητες, καθώς πέρα από την ομορφιά του βρίσκεται δίπλα από την θάλασσα και προσφέρεται για πολλές δραστηριότητες. Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος που το προτιμάνε για πολλά χρόνια τώρα και αυτοί από την πλευρά τους φροντίζουν για την προστασία του δάσους αλλά και για την ανανέωσή του κάνοντας δεντροφυτεύσεις αλλά και καθαρίζοντάς το. 

Εχοντας φτιάξει μια εξαιρετική κατασκήνωση κάτω από την δροσιά των δέντρων, τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να παίξουν αλλά και να μάθουν πολλά πράγματα περνώντας πολύ ευχάριστα τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Χαρακτηριστικά ο Τάσος Τανίδης αρχηγός στην Δεύτερη Αγέλη του Συστήματος Πάτρας, μας είπε: «Εχουμε έρθει από τα μέσα Ιουνίου και θα καθίσουμε μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Η περιοχή αυτή και το δάσος παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον για εμάς. Αγαπάμε και φροντίζουμε το δάσος έχοντας κάνει και δεντροφυτεύσεις, αφού είναι ο χώρος που κάνουμε κατασκήνωση. Είναι ένας χώρος πολύ καλός σχετικά κοντά στην πόλη μας και έχουμε αναπτύξει σχέσεις με τον κόσμο της περιοχής και το δήμο. Φέτος θα περάσουν περισσότερα από 40 παιδιά δημοτικού, αλλά τόσα από τάξεις του γυμνασίου και επίσης θα επισκεφθούν την κατασκήνωσή μας Γάλλοι και Αμερικάνοι που έχουμε συνεργασίες».

Μιλώντας για τις δραστηριότητές τους μας είπε: «Κάνουμε κάποια παιχνίδια με τα παιδιά, επίσης καθαρισμό της παραλίας και του δάσους προσπαθώντας να βοηθήσουμε την περιοχή. Η μέρα του πρόσκοπου ξεκινά με ένα ξύπνημα περίπου στις 8, κάνουμε λίγη γυμναστική, παίρνουμε το πρωινό μας, φτιάχνουμε τις σκηνές μας, κατεβαίνουμε για μπάνιο και το υπόλοιπο πρωινό θα κάνουμε κάποια παιχνίδια. Ακολουθεί το μεσημεριανό φαγητό, ξεκούραση και παιχνίδια το απόγευμα, ενώ το βράδυ συνήθως κάνουμε μια βόλτα στο δάσος».

Για την εικόνα του δάσους καθώς το επισκέπτονται χρόνια τώρα μας τόνισε: «Εγώ έρχομαι 13 χρόνια εδώ. Το δάσος είχε κάποια προβλήματα, αλλά ευτυχώς η εικόνα του βελτιώνεται. Ασχημο είναι ότι έχει σταματήσει το τρένο που μας βόλευε πολύ».

Από την πλευρά του ο αρχηγός του 1ου Συστήματος Φιλιατρών Τάκης Παγάνης μας είπε: «Φιλοξενούμαστε εδώ στην κατασκήνωση με 8 παιδιά του Συστήματος, έχοντας αναπτύξει μια συνεργασία από το 2003 με το Σύστημα της Πάτρας. Το παράκτιο δάσος της περιοχής αυτής είναι η ζωή με κεφαλαία γράμματα για τον τόπο. Βέβαια τα τελευταία χρόνια μια αρρώστια έχει ξεράνει αρκετά πεύκα, αλλά φροντίζουμε και τα αντικαθιστούμε. Είναι ενδεικτικό ότι έχουν ξεραθεί περίπου 70 και έχουμε φυτέψει 240. 

Για τα παιδιά είναι πολύ σημαντικό μιας και έρχονται τόσο κοντά με την φύση και νομίζω περνάνε τέλεια .Αυτό βλέπεις στο πρόσωπό τους, στο χαμόγελό τους».

Ο μικρός πρόσκοπος Σπύρος Παγάνης μας είπε: «Μου αρέσει πάρα πολύ εδώ, τα ζώα, οι κατασκευές, όλα. Μου αρέσει που είμαι εδώ και ζω εδώ στο δάσος».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER