Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2022 09:06

Έκκληση για προσφορά αίματος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Είναι στο… αίμα μας να σώσουμε μια ζωή αυτό το καλοκαίρι και το μπορούμε προσφέροντας λίγο από το χρόνο μας για να αιμοδοτήσουμε.

Είναι σημαντικό εξάλλου να καταλάβουμε ότι το αίμα δεν παράγεται και ο μόνος τρόπος για να υπάρχει διαθέσιμο για τα χειρουργεία, τα θύματα τροχαίων και τις μεταγγίσεις, είναι οι εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι προσφέρουν συστηματικά αίμα κι έτσι δημιουργείται διαρκώς παρακαταθήκη. 

Ειδικά την περίοδο του Αυγούστου η προσέλευση στην Αιμοδοσία Καλαμάτας είναι μειωμένη και δυσκολεύει τις καθημερινές προσπάθειες της Υπηρεσίας να διασφαλίσει ότι δεν θα στερήσει ούτε μια σταγόνα αίμα από τους πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς της. Έτσι, με ανάρτησή της στο Facebook η Αιμοδοσία Καλαμάτας απευθύνει έκκληση για την προσφορά αίματος από εθελοντές ομάδας Α και αναφέρεται στην αβέβαιη κατάσταση που έχει προκληθεί εξαιτίας της μειωμένης προσέλευσης των εθελοντών αιμοδοτών στις αιμοληψίες.
Αυτό τον Αύγουστο λοιπόν, ας δώσουμε πριν τις διακοπές μας 5-10 λεπτά από το χρόνο μας και μια φιάλη αίμα, δίνοντας έτσι ζωή, ελπίδα και αισιοδοξία σε όσους έχουν ανάγκη. Εξάλλου, το σύστημα της ελληνικής αιμοδοσίας έχει δεχτεί έναν πολύ μεγάλο κλυδωνισμό λόγω της πανδημίας. Η διάχυση του κορονοϊού προκάλεσε φόβο στους εθελοντές αιμοδότες κι έτσι τα αποθέματα αίματος έπεσαν σημαντικά, ενώ οι ανάγκες αυξήθηκαν λόγω και των νοσηλειών ασθενών με Covid-19.
Οσοι ενδιαφέρονται να δώσουν αίμα, αλλά και να γίνουν εθελοντές αιμοδότες αν δεν είναι, μπορούν να το κάνουν στην Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, η οποία λειτουργεί στο υπόγειο της νοσηλευτικής μονάδας καθημερινά και διενεργεί αιμοληψίες από Δευτέρα έως Παρασκευή, πρωί 9 - 1.30 και Τετάρτη απόγευμα 6 - 8, χωρίς να απαιτείται τεστ για Covid-19.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να απευθύνεται στο τηλ. 27210 46153

Ν.Κ.