Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 09:06

Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή στον ΝΟΚ

Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή στον ΝΟΚ

 

Μόλις 10 λεπτά από το χρόνο μας αρκούν για να δώσουμε ζωή σε έναν άλλον άνθρωπο προσφέροντάς του ό,τι πιο πολύτιμο υπάρχει: λίγο από το αίμα μας.

Αυτή την Κυριακή 10 π.μ. με 1.30 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ στον προλιμένα Καλαμάτας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με την υποστήριξη της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου και συνδιοργανωτές φορείς, συλλόγους και αθλητικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στην Παραλία, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία και δωρεά μυελού των οστών και ζητεί τη στήριξη όλων μας για να συγκεντρωθούν όσο πιο πολλές φιάλες αίμα είναι δυνατό, σε μια περίοδο που, όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου η αντιπρόεδρος του Τμήματος Μαριλένα Γυφτέα, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας αναβάλλονται χειρουργεία γιατί δεν προσέρχονται αιμοδότες. Η πρόεδρος του ΕΕΣ Καλαμάτας Κατερίνα Γκόνου εστίασε στο κάλεσμά της στις αυξημένες ανάγκες για αίμα -το οποίο δεν παράγεται αλλά δωρίζεται στον συνάνθρωπο σε ανάγκη. Η νοσηλεύτρια Γεωργία Κουρή εκ μέρους της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας τόνισε πόσο σημαντικό είναι να διαχέεται η ενημέρωση για τις εκδηλώσεις αιμοδοσίας, ώστε να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για να αιμοδοτήσει.

Εκ μέρους των συνεργαζόμενων φορέων, συλλόγων και σωματείων μίλησαν απευθύνοντας στα μέλη τους κάλεσμα συμμετοχής στην αιμοδοσία οι: Γιάννης Αδαμόπουλος, γιατρός αιματολόγος-πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας (ΝΟΚ). Κώστας Μαρκόπουλος από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, υπό την αιγίδα του οποίου τελεί η αιμοδοσία. Ανδρέας Ζαγάκος από τον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας. Γιάννης Αδαμόπουλος από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Καλαμάτας. Σοφία Δούση από τον Αθλητικό - Πολιτιστικό Σύλλογο “Παράδεισος” Καλαμάτας. Τάσος Μπουκουβάλας από το Σύλλογο Μικρασιατών Καλαμάτας. Επίσης, συμμετέχουν: Η Κοινότητα Καλαμάτας. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας. Η Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου. Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων “Ο Αρίων” και ο Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτας-Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος.

Χορηγοί στην προσπάθεια είναι τα καταστήματα «Cosmos» και η «Εκτυπωτική» Δικαίος.

Ν.Κ.